Es lliuren a les escoles els premis IMET d’Educació Josep Vives Ciurana

Aquest dimecres, 28 de novembre, la sala d’actes del Teatret del Serrallo ha acollit, a partir de les 19 h, l’acte de lliurament dels VII Premis IMET d’educació Josep Vives Ciurana.

 • A l’acte han assistit l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; el president de l’Autoritat Portuària, Josep Maria Cruset, el director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, Josep Francesc Font, i el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Jean-Marc Segarra.

Els guardons, organitzats per l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET), tenen la voluntat de reconèixer i donar a conèixer els projectes i experiències educatives que desenvolupen els centres escolars com a comunitat educativa integrada pel professorat, alumnat, mares i pares, i personal no docent, així com les que incorporen la participació extraescolar en un context de Ciutat Amiga de la Infància i Ciutat Educadora.

Com a novetat, en aquesta convocatòria s’ha dotat un accèssit especial en cada categoria per a reconèixer les experiències educatives relacionades amb el Jocs Mediterranis Tarragona 2018.

Els guardonats d’aquesta edició han estat:

Categoria: Educació Infantil de primer cicle (0 a 3 anys)

 • Guanyador – Llar d’infants El Serrallo, pel projecte “El nostre barri, la nostra ciutat, el nostre món”.
 • Accèssit – Llar d’infants municipal César August, pel projecte “Elefant Ventura”.
 • Accèssit – Llar d’infants municipal La Taronja, pel projecte “Som tan amics com en Sancho i en Quixot”.

Categoria: Educació Infantil de segon cicle (3 a 6 anys)

 • Guanyador – Escola Cèsar August, pel projecte “Així soc jo, un petit tarragoní”.
 • Accèssit especial Jocs Mediterranis – Escola Arrabassada, pel projecte “Els Jocs Mediterranis a l’Escola Arrabassada”.
 • Accèssit – Escola Saavedra, pel projecte “Joan Miró, tapís Tarragona”.

Categoria: Educació Primària (6 a 12 anys)

 • Guanyador – Escola El Miracle, pel projecte “Pis amb vistes al mar”.
 • Accèssit especial Jocs Mediterranis – Escola Arrabassada, pel projecte “Els Jocs Mediterranis a l’Escola Arrabassada”.
 • Accèssit – Escola Saavedra, pel projecte “Robòtica i pensament”.
 • Accèssit – Col·legi Vedruna Sagrat Cor, pel projecte “Conservació d’un espai: Els Muntanyans”.

Categoria: Educació Especial

 • Guanyador – Col·legi Públic d’Educació Especial Sant Rafael, pel projecte “Padrins de lectura”.
 • Accèssit – Escola Solc, pel projecte “Creem un jardí decoratiu a l’escola”.

Els primers premis de cada categoria reben una dotació econòmica de 1.200 €, els accèsits reben 600 € i la resta de projectes participants reben 300 €.

 

L’acte també ha comptat amb una breu actuació inicial a càrrec de Grup de Guitarres Juvenil de l’Escola Municipal de Música de Tarragona.

 

En aquesta setena edició han participat 17 centres escolars, que han presentat 19 experiències diferents:

 • 8 Llars d’Infants: Llar d’infants Bonavista, Llar d’infants Cèsar August,  Llar d’infants El Miracle, Llar d’infants El Ninot, Llar d’infants El Serrallo,  Llar d’infants Sant Pere i Sant Pau, Llar d’infants Sant Salvador i LL II  La Taronja;
 • 3 Escoles Educació Infantil 3 – 6 anys:   Escola l’Arrabassada,  Escola Cesar August i Escola  Saavedra.
 • 6 Escoles d’Educació Primària: Escola l’Arrabassada, Institut Escola Mediterrani, Escola El Miracle; Escola Pau Delclòs, Escola  Saavedra; Col·legi Vedruna Sagrat Cor
 • 2 Centres d’Educació Especial:Escola Solc; Col·legi Públic d’Educació Especial Sant Rafael, de la Diputació de Tarragona.

L’objecte dels premis és valorar experiències educatives realitzades en el present curs escolar i/o en l’anterior ja realitzades o que estiguin iniciades i en avançat procés de desenvolupament, preferentment referits als àmbits temàtics següents:

Jocs Mediterranis Tarragona 2018; Tarragona Ciutat Educadora – Ciutat Amiga de la Infància; Pràctiques educatives amb les famílies; programes coparticipats amb altres Ciutats; cohesió social i convivència; preservació i sostenibilitat del medi ambient; anella verda de Tarragona; tecnologies de la informació i comunicació, artístiques i culturals i aprenentatge de les llengües

Josep Vives Ciurana (1920-2006) va ser professor de primària que, a Tarragona, va impartir classes al Seminari Carmelità, al col·legi Saavedra i al Col·legi Cèsar August, del qual fou director. A més, tingué la seva pròpia acadèmia i va estar vinculat a diferents entitats de la ciutat (Club Escacs Tarragona, Societat Filatèlica i Numismàtica, Esplai Sant Magí, Reial Societat Arqueològica, Cooperativa Obrera Tarraconense, etc.). Va ser un dels promotors de de l’Agrupació de Supervivents de la Lleva del Biberó, associació de la qual fou secretari fins a la seva mort.

 

Els premis són convocats per l’IMET i compten amb el patrocini de Repsol.