Categories: Noticies d'Economia

ERC tornarà a interpel·lar el ministre de Foment per a què concreti el calendari d’alliberament dels peatges de l’AP-7

Alcaldes ebrencs, diputats i senadors republicans exigeixen una tramitació de la mesura “exprés i sumaríssima” com ha fet el govern espanyol en altres qüestions

Redacció.- Els alcaldes d’ERC ebrencs de l’N-340 s’han reunit aquest divendres amb els senadors republicans Miquel Aubà i Laura Castel, i els diputats Jordi Salvadó i Irene Fornós per acordar una bateria d’iniciatives que es presentaran per reclamar al Ministeri de Foment “la calendarització” de l’alliberament de l’AP-7 a Tarragona i l’Ebre, mesura ja acordada amb la Generalitat per descongestionar i reduir la sinistralitat a l’N-340. Entre altres, es demanarà la compareixença del ministre Iñígo de la Serna a la Comissió de Foment del Senat, on se li remetrà amb una bateria de preguntes, i es presentarà una moció a la Cambra Alta. Els alcaldes, els senadors i diputats republicans han criticat que el govern espanyol justifiqui el retard de l’aixecament de barreres a l’autopista “per tràmits administratius molt feixucs”, quan han demostrat que poden actuar de manera “exprés i sumaríssima” quan volen.
L’alcalde d’Alcanar, Alfons Montserrat, en nom de la resta de batlles ebrencs afectats per l’N-340, ha tornat a exigir que es construeixi una via de comunicació “ràpida, segura i gratuïta”, en bé del “desenvolupament econòmic”, per acabar amb “el dèficit crònic d’inversió” que pateix el territori, i per millorar la mobilitat interna del territori i acabar amb la sinistralitat.

De fet, l’aixecament de peatges només avançaria en el temps un fet que s’ha de donar en breu. La concessió de l’autopista AP-7 acaba el 2019, en el seu tram fins a Tarragona. “Estem parlant de mesos”, ha recordat el senador Miquel Aubà. Els representants d’ERC a la Cambra Alta tornaran reclamar al ministre de Foment que fixi un calendari. “No tenia data i ara li tornem a demanar que digui quins tràmits calen i quines administracions hi estan implicades. Tenint en compte que el 155 el que ha fet és que l’administració central ho domina tot, que facin allò que han de fer i solucionin el problema”, ha reclamat Aubà.

Per la seva banda, la senadora Laura Castel, portaveu d’ERC a la Comissió de Foment del Senat, ha assegurat que la celeritat per aplicar la mesura és una qüestió de voluntat. Castel ha apuntat que per tancar les delegacions de la Generalitat a l’exterior o el Diplocat, el govern espanyol ha actuat de forma “exprés i sumaríssima”. “Quan volen fer una cosa de forma exprés i sumaríssima ho fan. No en deuen tenir gaire interès de fer-ho perquè deuen voler facilitar que les concessionàries de les autopistes segueixin guanyant a costes de les butxaques dels catalans.”, ha remarcat la senadora.

Castel també ha recordat que l’N-340 forma part del Corredor del Mediterrani i que cal convertir-la en una infraestructura competent per complir amb els reglaments de la UE i el Connecting Europe, que reclama la intermodalitat dels serveis de transport. Els republicans han recordat que el govern espanyol podria ser denunciat per incompliment i enfrontar-se a un nou expedient i una sanció. “Ja sabem que Espanya és la gran incomplidora dels reglaments de la UE i ja ha tingut algunes multes que acabem pagat els ciutadans”, ha lamentat Castel.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La CEPTA, en perill de liquidació

La patronal tarragonina té un deute acumulat de 583.000 euros. El principal deute es va…

3 dies ago

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

2 setmanes ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

2 setmanes ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

1 mes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

1 mes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago