ERC reclama un reglament que permeti les actuacions artístiques al carrer

 

Els republicans demanen que es consensuï amb artistes, veïns i comerciants

El grup municipal d’ERC  vol que Tarragona disposi d’un reglament que permeti les actuacions artístiques als carrers de la ciutat. ‘Avui dia a Tarragona no està permesa l’activitat musical al carrer ni cap altre tipus d’expressió artística. Aquesta prohibició ens fa més petits  com a ciutat’, manifesta el líder republicà Pau Ricomà.

El principal grup de l’oposició a l’ajuntament impulsa aquesta proposta ‘per posar fi a una situació de menysteniment de la cultura al carrer’  . Pau Ricomà lamenta que ‘una ciutat que associa cultura al carrer amb soroll i molèsties està predestinada a allunyar la creativitat i esdevenir inevitablement avorrida’.

Des d’ERC recorden que al 2016 l’equip de govern prometia elaborar una normativa que permetés la música al carrer i que no s’ha realitzat mai. ‘No s’entén que una ciutat mediterrània com Tarragona, amb un clima ideal per propiciar activitat cultural al carrer, segueixi prohibint la música i altres formes d’expressió artística’, afirma Pau Ricomà. El portaveu d’ERC destaca que ajuntaments d’arreu del país, de l’estat i del món reglamenten aquest tipus d’activitat cultural i insta l’ajuntament de Tarragona a fer el mateix aprofitant les millors experiències.

La moció dels republicans, que es va entrar a registre el passat dijous, es debatrà aquest divendres al consell plenari. En el text ERC reclama que es promogui ‘amb la màxima urgència’ la reglamentació de les actuacions musicals i altres expressions artístiques al carrer. Els republicans demanen també que en el procés d’elaboració del reglament es compti amb representants de l’àmbit artístic i d’altres sectors com federacions veïnals i associacions de comerciants. ‘Si escoltem totes les parts podem aconseguir elaborar un reglament consensuat que sigui beneficiós pel conjunt de la ciutat’, conclou Pau Ricomà.