Podem si entra en campanya a Catalunya i ho fa a Tarragona

Critiquen des del Congrés l’estratègia de l’Estat i demanen “diàleg” per “acabar amb l’atac als drets democràtics”

ACN.- Diferents representants de Podem i les seves confluències, ERC, PDeCAT, PNB i Bildu han fet una compareixença conjunta per “exigir la llibertat” dels detinguts en l’operació policial contra el referèndum. Han mostrat la seva “preocupació, inquietud i tristesa” pel fets ocorreguts dimecres a Catalunya, amb 41 registres i una quinzena de detinguts. Per això, han llençat un missatge al govern espanyol per tal que busqui el “diàleg” i han denunciat “els atacs als drets democràtics”.
 
Per part d’ERC, el portaveu al Congrés, Joan Tardà, ha llençat un missatge de solidaritat per als detinguts i les seves famílies i ha afirmat que “és un sense sentit” aturar el referèndum per la via de les detencions. “Prova d’això és la resposta cívica de la ciutadania catalana i espanyola, a la que volem agrair la seva solidaritat”, ha manifestat. “Exigim democràcia i diàleg i que s’acabi ja l’atac a les llibertats”, ha dit Lucia Martín, d’En Comú Podem. Per part del PDeCAT, el portaveu adjunt, Jordi Xuclà, ha afirmat que “el diàleg i l’acord polític són l’única via per restablir els canals de convivència”.
 
Els representants de les diferents formacions han volgut enviar un missatge conjunt per criticar les detencions -entre les quals hi ha alts càrrecs del govern- i han assegurat que aquesta no és la via per solucionar el conflicte polític. Per això, han fet una crida per “exigir la posada en llibertat” dels detinguts i també han demanat al govern de Mariano Rajoy que aposti pel diàleg.

La compareixença no ha comptat amb el suport d’altres partits de l’oposició com PSOE o Cs. Tanmateix, Xuclà ha assegurat que està rebent missatges privats de diputats socialistes que també comparteixen que “s’estan degradant els drets fonamentals”.