ERC. Pau Ricoma: ‘Els Jocs han estat la festa de comiat de Ballesteros i ens ha sortit caríssima’

Palau d'Esports a la Anella Mediterrània. CEDIDA

Els republicans demanaran un ple monogràfic sobre els Jocs del Mediterrani i exigeixen la liquidació de la Fundació Tarragona 2018

El portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Tarragona, Pau Ricomà afirma que ‘l’esdevenir dels Jocs del Mediterrani, amb el desgavell en la gestió de l’esdeveniment i la mala imatge de Tarragona, és el corol·lari de l’època Ballesteros’. Pel líder dels republicans, ‘els Jocs han estat la festa de comiat de Ballesteros i ens ha sortit caríssima’. Ricomà ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa de valoració de la cita esportiva en que ha volgut fer un agraïment sincer a voluntaris, protecció civil, guàrdia urbana, treballadors del Patronat d’Esports i periodistes locals. ‘En uns Jocs que han estat un desgavell organitzatiu, tot el que depenia de la gent de Tarragona ha sortit bé’, ha afirmat Ricomà.

Des d’ERC han advertit que ‘les previsions delirants de venda d’entrades i marxandatge no s’han complert i ens deixaran un dèficit important’ i expliquen que ja han demanat els ingressos que s’han obtingut per aquest concepte. Ricomà exigeix a l’alcalde transparència amb els números i anuncia que ERC demanarà un ple monogràfic sobre els Jocs. ‘Esperem comptar amb el suport de la resta de grups de l’oposició. Els tarragonins mereixen el màxim de transparència’.

Els republicans lamenten que els objectius plantejats pel PSC amb els Jocs han estat irreals, des de la transformació de la ciutat, fins la generació de llocs de treball o l’impacte econòmic al territori, xifrat pels organitzadors en 900 milions d’euros. ‘Els objectius plantejats eren tan irreals que no es recolzaven en cap estudi rigorós. Quan planteges objectius irreals com a punt de partida el fracàs està servit’, afirma Ricomà.

Sobre la futura gestió de l’Anella Mediterrània, Pau Ricomà adverteix que ’ERC s’oposarà a que es canviïn els estatuts de la Fundació Tarragona 2018 per a que gestioni l’espai. ‘La Fundació dels Jocs s’ha de dissoldre i passar comptes, abans de les eleccions municipals ha d’estar liquidada. Ens oposarem a que la reconverteixin per gestionar l’Anella Mediterrània i serem tan ferms com vam ser amb Santa Gadea’, ha afirmat Ricomà.

El portaveu d’ERC lamenta que ‘el PSC no va escoltar mai les nostres advertències sobre la mala gestió dels Jocs i han malmès la imatge de Tarragona’ i assegura que ERC seguirà treballant des de la màxima responsabilitat per redreçar la situació. ‘Tarragona necessita un cop de timó, necessita canviar si vol ser una ciutat pròspera i això s’aconsegueix assumint riscos i responsabilitats’, conclou Pau Ricomà.