ERC-MES-MDC aposta per crear Consells de Districte per fomentar la participació ciutadana

ERC-MES-MDC vol que Tarragona disposi de Consells de Districte per incentivar la participació ciutadana en la gestió municipal.

Per als republicans, aquest instrument de participació territorial permetria gestionar millor les problemàtiques i necessitats dels diferents barris de Tarragona i anuncien que serà una de les seves apostes de treball en el que queda de mandat. ‘La manca de participació real a Tarragona és una de les problemàtiques que cal atacar. Amb els Consells de Districte es posarien en valor el coneixement i les capacitats dels ciutadans de Tarragona per participar en la millora del seu entorn. No podem tenir un ajuntament que no escolti i dialogui amb els seus veïns’, afirma el portaveu d’ERC, Pau Ricomà.
Ricomà es mostra convençut que la proposta obligaria l’administració a exercir amb la màxima transparència la seva responsabilitat d’informació i dotaria la ciutadania de canals formals de participació. ‘L’organització en districtes permetria donar resposta a les necessitats veïnals i millorar la ciutat des de diferents àmbits: civisme, seguretat, salut pública, cultura, comerç…’, explica Ricomà. El líder republicà destaca que aquest instrument ‘permetria promoure la participació en diferents processos, entre altres els que afecten a l’elaboració dels pressupostos municipals’.
Els Consells de Districte es troben regulats per la llei 8/1987 Municipal i de Règim Local de Catalunya i estan implantats des de la meitat dels anys 90 en diverses ciutats catalanes. Es constitueixen en un ple participat per representants d’associacions de veïns, entitats ciutadanes i els diferents partits polítics de l’Ajuntament; i estan presidits per un regidor de la llista més votada a la zona. ERC-MES-MDC apunta cap a una possible divisió en 5 districtes, una proposta oberta que volen treballar a partir d’ara amb associacions veïnals i entitats dels diferents barris. ‘Si volem crear un instrument participatiu, la participació dels tarragonins en la seva elaboració és indispensable des del minut zero’, conclou Pau Ricomà.