Categories: Noticies de Politica

ERC intenta esquivar una invalidació de la candidatura de Junqueras

‘Diàleg Republicà’ integra gent d’Esquerra i propera que no estan a primera línia política i que portarien al Parlament el programa republicà

Redacció.- ERC concorre a les eleccions del 21-D amb una candidatura pròpia. Però, segons ha avançat el diari Ara, els republicans han posat en marxa una marca blanca –‘Diàleg Republicà’- i han farcit les seves llistes amb gent del partit o propera, a mode d’alternativa per poder accedir igualment al Parlament i portar el seu programa a la pràctica si, pel motiu que sigui, els jutjats o l’Estat invaliden o il·legalitzen la candidatura oficial d’Esquerra que encapçala Oriol Junqueras. De fet, la cúpula d’ERC no desmenteix que això sigui així i prefereix no fer cap comentari al respecte, alimentant així la tesi que ‘Dialeg Republicà’ és una llista impulsada per la direcció dels republicans.

El partit ha estat recentment legalitzat i registrat al ministeri de l’Interior, i poc a poc i sense fer-ho públic, els republicans han recollit les signatures necessàries per poder presentar candidatura a les quatre circumscripcions. Tanta és la vinculació de ‘Diàleg Republicà’ amb ERC que, tot i no tenir noms coneguts dels republicans, els quatre noms que lideren les quatre llistes són de militants d’Esquerra i les seves joventuts. Emma Soler, cap de llista per Barcelona, és actualment la portaveu de les JERC a la Catalunya Nord; Cristina Casals, que lidera la candidatura a Tarragona, seria militant de base d’ERC segons l’Ara; Mariona Vilarroya és la portaveu de les JERC a la Bisbal de l’Empordà i és la número u per Girona; i a Lleida, encapçala la llista Pol Oliva, que també seria militant d’ERC a Talarn, segons el diari.

El pla s’ha portat a terme després que les darreres accions judicials i governamentals impulsades des de l’Estat contra l’independentisme hagin fet témer a ERC la possibilitat que les seves llistes acabessin invalidades o il·legalitzades a darrera hora, deixant així els republicans sense opcions per entrar al Parlament. Així, ‘Diàleg Republicà’ només s’activarà i es demanaria el vot per a aquesta llista en cas que la candidatura de Junqueras no fos vàlida.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

1 setmana ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

1 setmana ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

4 setmanes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

4 setmanes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago

Finalistes del I Premi de Periodisme Salut i Drets Socials

Un total de 31 treballs periodístics sobre temes de salut i drets socials (dependència,  serveis…

1 mes ago