ERC exigeix noves places de guàrdia urbana

Critiquen l’immobilisme del govern davant l’augment dels fets delictius

Pau Ricomà lamenta l’immobilisme del PSC i el PP amb la dotació de noves places de guàrdia urbana pendents de convocar, malgrat l’equip de govern va donar suport al febrer a una moció d’ERC en aquest sentit. ‘Els fets delictius i la inseguretat a Tarragona van en augment mentre el PSC i el PP són incapaços de proveir la guàrdia urbana amb els recursos humans necessaris’, lamenta el líder d’ERC.

Ricomà recorda que, fruït de la nova normativa de jubilació anticipada de policies locals, ‘només al mes de gener s’han jubilat 13 efectius i fins al 2021 es podrien jubilar 22 persones mes’. Per això el portaveu d’ERC reclama que ‘hem de garantir la nova promoció del 2019 que el govern promet des de fa temps però que encara està en fase d’esborrany’.

El líder republicà remarca que ‘els robatoris a vehicles, atropellaments, furts i assalts a habitatges que es produeixen arreu de la ciutat són motiu més que suficient perquè l’ajuntament convoqui immediatament les places pendents de guàrdia urbana’. Ricomà recorda que ‘les dades del 2018 ens parlen d’un augment dels fets delictius en un 14% i aquest 2019 no sembla que hagi de disminuir aquest percentatge’.

El candidat d’ERC a l’alcaldia insisteix en ‘la necessitat imperiosa de reforçar els efectius a la ciutat, especialment en l’àmbit de la seguretat ciutadana i la policia de proximitat’. Pau Ricomà aposta per ‘millorar la planificació dels recursos humans pensant no només en les necessitats immediates sinó també amb visió futur’.