ERC demana declarar la Fundació Francisco Franco entitat non grata a Tarragona

Pau Ricomà, líder d’ERC a Tarragona, demana que l’ajuntament declari la Fundació Francisco Franco entitat non grata a la ciutat. La petició dels republicans arriba davant les notícies de la possible instal·lació a Tarragona d’una seu de la fundació que exalta la figura del dictador. ‘L’objectiu d’aquesta fundació és la glorificació de la figura i els fets d’un dictador criminal i no pot tenir cabuda en cap societat democràtica’, afirma Ricomà.

 

El portaveu d’ERC demana a l’alcalde que convoqui una Junta de Portaveus per fer una declaració institucional de rebuig a aquesta entitat i per declarar-la non grata a Tarragona. ‘L’ajuntament s’ha de comprometre de forma unànime i explícita a no establir cap mena de relació amb aquesta entitat i a explorar totes les vies legals possibles per impedir la seva implantació a Tarragona’.

 

Pau Ricomà afirma de forma contundent que ‘el feixisme s’ha de combatre a tot arreu i a l’ajuntament de Tarragona no li pot tremolar la mà a l’hora de manifestar que no són benvinguts a la nostra ciutat. Ricomà considera que ‘l’existència de la Fundació Francisco Franco és un atemptat a la memòria de les víctimes del franquisme’ i recorda que ‘a Tarragona tenim un llarg llistat de persones que van ser afusellades, empresonades o represaliades pel règim dictatorial de Franco’.

 

Des d’ERC confien en obtenir el suport de tots els partits per declarar non grata la fundació franquista. ‘Fa dos anys vam aconseguir el suport de tots els partits de Tarragona per retirar el títol d’alcalde honorífic a Franco. Ara toca tornar a fer front comú’. Ricomà afegeix que cal que els partits facin pressió en tots els estaments possibles per aconseguir la il·legalització de la Fundació Francisco Franco.  ‘La permissivitat d’Espanya amb el feixisme escandalitza Europa’, destaca Ricomà qui recorda que el Parlament Europeu va demanar el mes passat que s’il·legalitzi la fundació franquista i qualsevol altra que faci apologia del feixisme.