ERC celebra la complicitat dels comerços en la campanya ‘No puc esperar’

La campanya facilita l’accés als lavabos a pacients amb malalties intestinals i es va aprovar en plenari municipal a proposta d’ERC

 

 

Redacció.- Satisfacció al grup municipal d’ERC-MES-MDC davant la notícia que els comerços de Tarragona comencen a adherir-se a la campanya ‘No puc esperar’, una iniciativa que facilita l’accés als lavabos a pacients amb malalties intestinals. ‘La complicitat dels comerços de Tarragona serà clau per a que la campanya ‘No puc esperar’ sigui un “èxit”, afirma Pau Ricomà, portaveu de la formació que ara fa dos anys va portar la proposta de l’Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa al plenari municipal.

“El 18 de març de 2016 es va aprovar per unanimitat la moció que vam presentar a petició d’ACCU. Va ser un primer pas per fer de Tarragona una ciutat solidària que atengui les necessitats de col·lectius que mereixen la dignitat vital en tots els seus aspectes”, explica Pau Ricomà. Els republicans animen els establiments comercials a sumar-se a la campanya recordant que “en dos anys, la ciutat compta ja amb una cinquantena d’espais municipals i 12 centres de salut adherits a la campanya. Ara confiem en la complicitat dels establiments comercials per ampliar aquesta xarxa de solidaritat amb els afectats de malalties intestinals”.

La campanya ‘No puc esperar’ va néixer al desembre del 2013 impulsada per l’Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa amb l’objectiu de facilitar el dia a dia d’aquelles persones que necessiten utilitzar un lavabo de manera urgent degut a un problema mèdic no contagiós. ‘Molts dels afectats tenen por en sortir de casa de no trobar un lavabo quan ho necessitin. La campanya millora substancialment la seva qualitat de vida’, afirma Pau Ricomà. El seguiment de la campanya i els espais adherits es pot fer a través del web www.nopuedoesperar.es on, a banda dels equipaments municipals i centres de salut, ja hi figuren una quinzena de negocis tarragonins. “Celebrem que l’ajuntament entomi amb ganes aquesta iniciativa engegant la fase de convidar comerços i establiments de restauració a sumar-se a la campanya”, conclou Ricomà.