Encartellada arreu de Catalunya per demanar la llibertat dels presos

“Davant els que ens volen dividir, més diàleg. No descansarem fins que els tinguem a casa”, ha afirmat el portaveu d’Òmnium

Redacció.- Carrers i places d’arreu de Catalunya s’han omplert aquest diumenge de cartells per demanar la llibertat de Jordi Cuixart, Jordi Sànchez i els vuit membres del Govern destituït. Des de Girona fins a Vic passant per Manresa i Tarragona. L’acte central s’ha celebrat a la plaça Universitat de Barcelona, on l’encartellada ha estat massiva i ha aplegat centenars de persones al crit de ‘Llibertat, llibertat’. Els assistents han empaperat fanals, la boca de metro o la llarga paret de la Universitat de Barcelona. Els cartells eren en color o en blanc i negre, però tots amb lemes per l’alliberament dels presos i el seu retrat. “Fa tan sols unes setmanes els Jordis eren on som ara, en la campanya de l’1-O. Ells són homes de pau, com el vicepresident i els consellers. Som aquí per exigir la seva llibertat la llibertat dels presos polítics”, ha afirmat el portaveu d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri. “Davant els que ens volen dividir, més diàleg. No descansarem fins que els tinguem a casa”, ha avisat Mauri.
“En les darreres setmanes ens han pegat, ens han insultat, ens han vexat i ens han empresonat els nostres representants legítims però malgrat la ràbia, la impotència i la tristesa no ens mou el sentiment venjança sinó el de justícia”, ha volgut deixar clar el portaveu d’Òmnium Cultural. “I això serà molt important per construir aquesta nova república, que s’ha de fer dia a dia des de les places i els carrers, i davant d’aquells que ens volen dividits i emprenyats”, ha puntualitzat Mauri. “Que aquests cartells d’avui siguin una mà estesa al diàleg i per seguir construint un sol poble. Empaperem i diguem a tothom que dissabte vinent el món ens torni a mirar”, ha conclòs el portaveu d’Òmnium, que ha cedit la paraula al vicepresident de l’ANC, Agustí Alcoberro. El dirigent ha volgut començar el seu discurs llegint un missatge acabat d’arribar de la família del conseller d’Interior, Joaquim Forn, a punt de visitar-lo a la presó madrilenya d’Estremera.

“Si estirem tots, segur que tomba”

“Us escrivim des de la presó on farem la primera visita. Volent fer mal, han fet malament la feina i jurídicament acabarà caient. Políticament no és tampoc una derrota, és una altra arma que hem de saber utilitzar”, ha escrit la família de Forn. “Volem fer arribar que estem bé. Més que ràbia és determinació i força el que ens mou. Per en Joaquim i per tots els altres presos estarem a l’alçada. Si estirem tots, segur que tomba”, ha finalitzat el missatge, que ha estat rebut entre aplaudiments i crits de ‘llibertat’ pels assistents a l’encartellada popular. Alcoberro s’ha centrat en la “decisiva” setmana de mobilitzacions que ha començat amb l’empaperada, seguirà amb l’aturada de país del proper 8 de novembre i finalitzarà amb la manifestació del proper dissabte 11. “L’aturada és la primera assignatura i ha de ser massiva. La segona assignatura serà el dia 11”, ha manifestat el vicepresident de l’ANC.

“Per què triguem tant? Perquè no volem fer una manifestació reactiva davant el calendari que ens imposa l’estat espanyol i la justícia espanyola. No aspirem a 450.000 persones, aspirem a moltes més”, ha reflexionat en veu alta Alcoberro. “Volem una autèntica Diada Nacional, anem a fer la diada nacional per la llibertat dels presos polítics. Aquest és l’objectiu”, ha conclòs el vicepresident de l’ANC.