Empenta Smart, dijous a la Casa Joan Miret

Casa Joan Miret, a la Rambla Nova de Tarragona. CEDIDA

La Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region celebra el proper dijous 28 el Tarragona Smart Fòrum sota el títol ‘Reconèixer l’empenta, assumir el futur’. L’esdeveniment tindrà lloc a les 19 hores a la Casa Joan Miret.

Els alcaldes de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i de Reus, Carles Pellicer, s’encarregaran de la inauguració, així com respectivament els regidors Begoña Floria i Marc Arza de la cloenda. Per la seva part el CEO & Founder Magnore e-Health & e-Learning Services, Juan Domingo, oferirà la conferència Connectivitat i aprenentatge, claus de l’èxit social i empresarial en l’acte presentat per Laura Vives.

Es planteja la proposta centrada en reconèixer l’empenta que professionals del sector públic i privat tenen en el territori d’influència que ajuden a que en aquesta zona del Mediterrani s’assumeixi l’arribada del futur per millorar la vida de les persones.

De la Smart Mediterranean City a la Smart Mediterranean Region

La Fundació Smart Mediterranean City va néixer per impulsar polítiques públiques i transformar la ciutat amb els Jocs del Mediterrani com a eix de treball. Amb el pas del temps i la finalització de l’esdeveniment esportiu, l’entitat afronta nous reptes amb la regió metropolitana que conformen Tarragona i Reus com a espai natural on desenvolupar el nou plantejament estratègic i passant a ser Smart Mediterranean Region.

Recorregut per les dades obertes de Tarragona

El pròxim 28 de febrer es presentarà la programació de l’Escola de Dades de Tarragona a l’edifici Tarragona Impulsa. Les titulacions que s’ofereiran estan certificades internacionalment per l’Open Data Institute. L’ODI és una organització sense ànim de lucre que treballa per fer difusió de la importància de les dades obertes i el seu ús per generar canvis positius.

Primer workshop de l’Open Data Lab Tarragona

El mateix 28 es celebrarà el primer workshop del hub d’Open Data innaugurat fa poc. Serà una sessió pràctica on s’exposarà el recorregut que han tingut les dades obertes a Tarragona. Més concretament, s’analitzarà el portal de dades obertes de l’ajuntament. Quines dades obertes puc trobar a aquest portal? Quines d’aquestes dades puc utilitzar de forma lliure i gratuïta? Quin tipus d’informació en puc extreure?