Els projectes de Tarragona Smart arriben a Turquia

Imatge de la trobada de les delegacions. CEDIDA

La ciutat turca Çanakkale rep a la delegació tarragonina del projecte europeu comú per al futur de les ciutats intel·ligents

L’alcalde de Çanakkale, Ülgür Gökhan, ha rebut recentment a la tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona i directora de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region, Begoña Floria, acompanyada del seu gerent, Gustavo Cuadrado, encapçalant la delegació tarragonina amb qui la ciutat turca participa d’un projecte europeu comú sobre el futur de les ciutats intel·ligents.

Anomenat ‘Partnership for the future of smart cities’, el projecte té per objectiu l’intercanvi d’experiències de governança i projectes conjunts entre les dues ciutats Patrimoni de la Humanitat, i forma part de la convocatòria “Town_Twinning_Actions” dins del règim de subvencions de la Unió Europea (TTGS) amb un pressupost de 100 mil euros.

Tecnologia en favor de ciutats més sostenibles i eficients

Les dues ciutats han mostrat satisfacció per aquesta primera reunió d’apertura i desenvolupament de l’estratègia del projecte per a l’associació de ciutats intel·ligents. A més, els representats turcs, que properament retornaran la visita venint a Tarragona, s’han mostrat molt interessats per l’estructura i funcionament de la Fundació Tarragona Smart així com la seva gestió en projectes com el de Tarragona Open Data Lab, la regulació de zones d’aparcament o el camí cap a la gratuïtat bus, entre altres.

A més, tenint en compte el llegat històric que també té la ciutat turca amb restes de la batalla de Troya i haver estat indret de la Primera Guerra Mundial, Çanakkale ha mostrat especial interès per diversos aspectes sobre l’àmbit ‘smart heritage’ de Tarragona i el seu tractament tecnològic del patrimoni històric de la ciutat.

“Les ciutats necessitem crear solucions més ràpides i més eficients dirigides a les necessitats de la població i la tecnologia permet ciutats més intel·ligents, sostenibles i eficients” ha manifestat Gökhan. Per la seva banda, Floria valora que “és un projecte important i interessant per a les dues ciutats i serà fonamental augmentar els coneixements i experiències a nivell europeu. Crec que obtindrem resultats molt positius” manifesta.