Els ‘Paisatges Antropomòrfics’ del pintor Juan Luis Quintana s’exposen al Pati Palau de la Diputació de Tarragona

L’artista prioratí recrea una antropologia fictícia a partir d’estris i objectes rituals inspirats en cultures primitives d’arreu del món

El Pati del Palau de la Diputació de Tarragona acull des d’aquest dijous i fins al 29 de juliol l’exposició Paisatges Antropomòrficsdel pintor Juan-Luis Quintana. Amb aquesta mostra, l’artista, amb arrels a Marçà, recrea una antropologia fictícia representant estris i objectes rituals inexistents però inspirats en cultures primitives d’arreu del món. El diputat de la Diputació de Tarragona Mateu Montserrat ha estat l’encarregat d’inaugurar aquest dijous al vespre l’exposició, en un acte que també ha comptat amb la presència de l’artista.

Les visites de Juan-Luis Quintana a museus i països d’arreu del món durant la seva trajectòria professional l’han portat a adquirir una visió general de l’estètica primitiva en la fabricació i decoració d’objectes profans i de culte a diversos indrets i cultures. A Paisatges Antropomòrfics, l’artista reflecteix estèticament el seu coneixement d’aquest món simple ja desaparegut, rebent inspiració de cultures que van des de Mèxic DF fins al Bàltic, passant pels indis de Nou Mèxic (EUA), els indis del carib, els nadius de l’Amazones i d’altres països com Tanzània i Uganda.

 

Ornaments corporals de xamans amb finalitats sagrades, tòtems o vasos de ceràmica són alguns dels elements protagonistes de les pintures de Juan-Luis Quitana. Nou obres realitzades sobre paper i amb una tècnica mixta d’acrílic i pigment, de tonalitats suaus i amb una important presència cromàtica d’ocres i grisos.