Els gladiadors de Tàrraco Viva acampen a Tarragona

En el marc de la colaboració entre Càmpings Tarragona Ciutat i Tarraco Viva, i com activitat de promoció internacional, aquests passats dies de pont -per primera vagada des de la creació del festival- el usuaris han gaudit d’un petit tast de recreació històrica i lluita de gladiadors als càmpings de la ciutat.

Agustí Peyra i Marc Francesch, president i vicepresident de l’Agrupació, respectivament. han signat recientement l’acord per promoure el festival Tàrraco Viva, dedicat aquest any -amb motiu dels Jocs de Tarragona 2018- a l’esport a la Mediterrània clàssica, que proposa enguany 450 actes amb més de 1.000 persones que participen directament en els actes programats en 30 escenaris diferents.

L’agrupació ha participat en la recent presentació de Tàrraco Viva realitzada a Madrid; l’Ajuntament ha subratllat “l’esforç i la complicitat dels càmpings per consolidar i expandir un esdeveniment cultural que atreu cada any a Tarragona a més de 100.000 visitants”. Per la seva banda, Agustí Peyra, -que augura una excel·lent ocupació durant les setmanes del festival- ha reiterat la vocació de Càmpings Tarragona Ciutat de “donar suport i realçar la marca turística de Tarragona amb una extraordinària programació”.

Els set càmpings integrants de l’associació (Las Salinas, Platja Llarga, Las Palmeras, Torre de l’Mòra, Tamarit Park Resort, Trillas Platja Tamarit i Caledònia) es faran càrrec el proper mes de maig de l’allotjament de mig centenar d’actors i productors que participen en els espectacles de reconstrucció històrica. En total sumen unes 500 estades en semi-mòbil i bungalous de l’entorn de la Platja Llarga i La Mòra-Tamarit, que suposaran una aportació en espècies que ronda els 20.000 euros. El pressupost total arriba aquest any els 340.000 euros sense comptar els patrocinis en espècies.

A més d’oferir suport logístic i allotjament, Càmpings Tarragona Ciutat va patrocinar durant la passada edició de Tàrraco Viva una demostració divulgativa de com eren els campaments de les legions romanes i com es muntaven els papilio, les botigues militars de campanya d’oficials i soldats, que es podrien considerar els primers ‘campistes’ de la història per la sofisticació dels seus mètodes.

Amb 9.700 places, els set establiments que integren l’agrupació Càmpings Tarragona Ciutat tripliquen la capacitat hotelera de la capital i s’han convertit, amb un important creixement en els últims anys, en una de les principals portes d’accés al territori.