Els col·legis de Tarragona, Reus i Tortosa organitzen el Congreso Nacional de la Abogacía per al maig de 2023

Es tracta del congrès més important pels advocats, amb expectatives de superar els 2.000 professionals al Centre de Convencions de PortAventura

Els col·legis de l’advocacia de Tarragona, Reus i Tortosa organitzaran conjuntament el XIII Congreso Nacional de la Abogacía, que se celebrarà al Centre de Convencions de Port Aventura els dies 3, 4 i 5 de maig de 2023. L’anunci l’han fet Estela Martín, degana de l’ICAT; la degana de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Reus, Encarna Orduna; i la degana de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Tortosa, Marta Martínez.

Aquest congrés, -el més important pels advocats, amb expectatives de superar els 2.000 professionals-, se celebra cada quatre anys -l’última edició va ser a Valladolid el 2019- i és el gran punt de trobada de l’advocacia espanyola. El seu objectiu principal és orientar el futur de la professió i actualitzar les necessitats del col·lectiu, anticipant reptes i necessitats dels professionals del Dret.

La degana de l’ICAT, Estela Martín, ha posat en valor que “aquest congrés ens permetrà tenir a les nostres comarques a destacats representants del nostre col·lectiu provinents de tot l’Estat, i això ens posiciona dins del nostre sector però també generarà un bon impacte econòmic per al territori, durant aquells dies i també perquè permetrà que aquestes més de mil famílies puguin conèixer l’oferta turística que tenim a les nostres comarques i tornar-hi més endavant”.

Per la seva banda, la degana de l’ICAReus, Encarna Orduna, ha destacat que la candidatura tarragonina és “innovadora, perquè és el primer cop que aquest congrés es farà a Catalunya, perquè per primera vegada l’organitzen conjuntament tres col·legis i també perquè s’ha organitzat amb el lideratge de tres dones”. Orduna ha subratllat el valor afegit que suposa el Centre de Convencions de Port Aventura per atreure esdeveniments com aquest a les nostres comarques.

La degana del Col·legi de Tortosa, Marta Martínez, ha agraït que “gràcies a aquest congrés posem Tortosa i les Terres de l’Ebre al mapa de l’advocacia” i ha subratllat la importància de “la via de la mediació, que es reivindicarà en aquest congrés com una opció de resolució dels conflictes que les advocades i advocats hem de potenciar cada cop més pels bons resultats que s’obtenen per a totes les parts”.