Els carrers es vesteixen de color morat pel 8M

Manifestació al carrer Sant Francesc. CEDIDA

El feminisme ha tornat a prendre els carrers amb motiu del Dia Internacional de la Dona amb una vaga general convocada per diferents sindicats i aturades parcials en d’altres. El 8 de març es tancarà a Tarragona amb una manifestació unitària que sortirà a dos quarts de set de la tarda de la plaça Imperial Tarraco.

Durant tot el dia, s’han celebrat activitats reivindicatives, de fet n’hem tingut ja i des de primera hora del matí amb els piquets informatius, ben matiners, segons informa Tarragona Ràdio. La bretxa salarial, que no s’estreny, la precarietat, que s’instal·la còmodament en els sectors més feminitzats o la conciliació, que segueix tenint rostre de dona, són les principals reclamacions d’aquest 8M.

Des d’UGT i CCOO es fa una crida a secundar aturades d’un mínim de dues hores en cada torn de treball. Uns sindicats que han llegit el manifest unitari a la plaça de la Dona Treballadora. Després de la lectura del manifest, ha arrencat una manifestació fins les portes dels jutjats tarragonins. Ha reunit més de 300 persones en aquest recorregut pels carrers del centre.

La protesta més multitudinària, però, ha estat la dels estudiants, més de 2.000, que s’han mobilitzat entre la Imperial Tarraco i els serveis territorials d’Ensenyament, al carrer Sant Francesc. La incidència de la vaga general ha estat del 82% dels estudiants de la Universitat Rovira i Virgili, segons les cifres de l’URV. El major seguiment ha estat als campus Catalunya, a Tarragona; a la Facultat de Turisme i Geografia, a Vila-seca; a la Seu Baix Penedès, al Vendrell, i al campus Terres de l’Ebre, a Tortosa.

Aquest matí també hi ha hagut una cercavila feminista, organitzada pel col·lectiu Fridas, i que ha estat molt participativa.Tot plegat ha estat el preludi de la concentració i marxa convocada per dos quarts de set de la tarda a la plaça Imperial Tarraco i que clourà aquesta jornada reivindicativa del 8M a la ciutat.