Els actes vandàlics obliguen a tancar dos parcs públics

ESPAIS PÚBLICS TANCARÀ ELS PARCS DE LA RECONCILIACIÓ I EL DE LA PLAÇA POMPEU FABRA

La conselleria d’Espais Públics de l’Ajuntament de Tarragona tancarà dos parcs de la ciutat per motius de seguretat i conservació. El primer serà el de la plaça Pompeu Fabra, davant del recinte firal, a tocar de l’estació de trens. “És una reivindicació veïnal que considerem raonable. El transcurs del temps i l’afluència de persones a la nit fan un mal ús del parc produint-se actes vandàlics i d’incivisme”, explica al conseller d’Espais Públics, José Luis Martín. El cost d’aquesta obra és de 12.315 euros, s’iniciarà a principis d’any i estarà llesta en 15 dies.  Una actuació de les mateixes característiques es va fer a la plaça de Bonavista.

L’altre parc que es tancarà és el Jardí de la Reconciliació, a la via Augusta. “Els motius són els mateixos que en el cas de la plaça Pompeu Fabra. És un parc històric; es troba a una de les portes d’entrada de la ciutat i, a més a més, és on baixen la majoria dels turistes”,  afirma el conseller Martín. Per aquest motiu, a principis de 2019 aquest parc comptarà amb una tanca perimetral que protegirà aquest espai verd, a tocar dels monuments històrics, com l’Amfiteatre. També es farà una millora de la jardineria, degradada pel vandalisme i l’incivisme nocturn.

Amb una superfície de 3.500 m, el Parc de la Reconciliació es pot considerar l’únic representant de la jardineria pública de mitjan segle XX a la ciutat, ja que gairebé no ha patit transformacions. Així, el visitant pot gaudir d’espècies vegetals com les Cycas revoluta i l’arbrat.

La darrera remodelació que es va fer data de l’any 2009 i va suposar una modernització de les instal·lacions amb l’objectiu d’optimitzar el consum d’aigua.

El nom actual el va establir el primer Ajuntament democràtic, que va substituir l’antic nom de “Glorieta de los caídos”. Més tard, l’any 2000, es va enderrocar el monòlit franquista i s’hi va instal·lar l’obra de Lluís Saumells Thales.

Amb aquest parc ja són 5 (Parc de la Coma, Parc de la Ciutat, el Parc de l’Ancla i Parc Saavedra) els parcs que la conselleria d’Espais Públics ha millorat en els darrers 3 anys amb l’objectiu de renovar l’espai verd i preservar-los del vandalisme i l’incivisme.