Categories: Noticies d'Economia

ELIX Polymers col·labora amb l’empresa Hug-em Group amb la seva cartera de productes sostenibles

L’empresa Hug-em Group, empresa jove innovadora de la comarca de Tarragona, en col·laboració amb la companyia ELIXPolymers, un dels fabricants capdavanters a Europa de termoplàstics i derivats, ha triat el material ELIX ABS/PLA i ELIXABS-NF com a materials per a la fabricació d’un gadget que soluciona un problema quotidià en facilitar l’estalvi en els tubs tubulars flexibles com: pasta dentifrícia, cremes de mans i coles.

Ambdues empreses han aprofitat les característiques privilegiades d’aquests materials més respectuosos amb el medi ambient per dur a terme una aliança estratègica, amb l’objectiu de promocionar aquests materials units al producte Hug-em® .

“Des de Hug-em Group buscàvem tres propietats clau en el gadget: robustesa, durabilitat i sostenibilitat. Així mateix, volíem donar-li el valor afegit que fes del nostre producte anés únic i respectuós amb el medi ambient a més de durador i irrompible, els materials de ELIX Polymers eren els materials que millor complia els requisits de l’empresa”. comenta Gonçal, director de Hug-em Group.

En aquest sentit, l’alternativa de l’ABS amb fibres (color clar) amb finalitats sostenibles va ser la presentació del material ELIX ABS-NF que és una combinació de l’ABS basi amb fibres naturals que realça les qualitats de la peça pel color i olor a fusta. Aquest material va ser patentat per ELIX Polymers en el 2016 i va ser dissenyat per complir les expectatives de sector de l’automoció, especialment en la fabricació de quadres de comandament del frontal del cotxe.

D’altra banda, Hug-em Group va tenir l’oportunitat d’injectar també el material ELIX ABS/PLA d’un aspecte de color natural i un tacte molt agradable que requereix un 15% menys de matèries primeres provinents de recursos fòssils per a la seva fabricació. Aquest material facilita el procés de tintat de la peça en una qualitat fotogràfica.

ELIX Polymers reafirma el seu compromís amb el medi ambient incorporant la sostenibilitat com a estratègia d’innovació i de desenvolupament d’un porfolio diferencial de productes, a través de processos de fabricació més respectuosos. La Innovació Responsable en ELIX dóna resposta a la voluntat de generar valor afegit, a partir del disseny de nous productes i a les necessitats dels seus clients, amb solucions específiques i a mesura.

Aquests dos materials compleixen l’etiquetatge ambiental segons norma: UNE-EN ISO 14021:2017 i també la norma ISO 14021:2017 sobre producte reciclable, material renovable i petjada de carboni del producte, ELIX ha atorgat el distintiu de ECOETIQUETA (tipus II) a: ELIX ABS/PLA i ELIX ABS-NF.

“Per ELIX és una oportunitat magnífica el poder participar en aquesta iniciativa. Quan Gonçal ens va venir a presentar el projecte, vam veure clar que havíem d’oferir una solució a l’altura d’aquest repte amb un material innovador. Finalment van ser dos els productes seleccionats, per la seva funcionalitat, estètica i el compromís de l’empresa per desenvolupar materials més sostenibles amb el medi ambient” comenta Antonio Prunera, Responsable de qualitat i desenvolupament de negoci.

Que és Hug-em® ?

Hug-em® és un gadget que soluciona un problema quotidià en facilitar l’estalvi en els tubs tubulars flexibles com: Pasta dentifrícia, cremes de mans, coles etc. És un aparell personalizable en qualitat fotogràfica i els seus dissenyadors gràfics són el valor afegit al producte.

Els valors potencials de l’empresa i marca Hug-em® són:

Producte 100% de fabricació nacional potencia sinergies i aliances amb empreses instal·lades al país, ajudes a l’economia del país.
El 2% dels beneficis anuals es dóna a ONG´s i Clubs amateursd’esport situats al país, col·laborant com a promotor en els seus projectes.
La matèria primera que s’utilitzen són materials sostenibles amb el medi ambient i estan fabricats per l’empresa ELIX Polymers per aconseguir que Hug-em® sigui un producte únic.
Recentment, l’innovador projecte empresarial del Grup Hug-emva ser reconegut amb un premi secundari en la categoria “Millor empresa menor de 3 anys”, i Hug-em rebrà durant 3 anys el suport d’especialistes de Tarragona Impulsa del Govern de la ciutat de Tarragona.

Per obtenir més informació sobre Hug-em® no dubtis a entrar en www.hug-em.comuto.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La CEPTA, en perill de liquidació

La patronal tarragonina té un deute acumulat de 583.000 euros. El principal deute es va…

14 hores ago

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

1 setmana ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

1 setmana ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

4 setmanes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

1 mes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago