El tràfic del Port Tarragona registra tres mesos seguits de resultats a l’alça

Els productes energètics, petroquímics i càrrega general encapçalen les xifres. CEDIDA

Durant el mes d’abril de 2021 es van moure 2,42 milions de tones, un 2,2% més que  el mateix mes de l’any anterior 

Els productes energètics, petroquímics i càrrega general encapçalen les xifres de  tràfics 

L’acumulat del primer quadrimestre mostra un augment del 10,3% respecte el de  2020 

El Port Tarragona tanca el mes d’abril amb 2,42 milions de tones mogudes, un 2,2%  superior al mateix mes de l’any anterior. Es tracta del millor mes d’abril dels últims dos anys,  consolidant la tendència a la recuperació traçada en els últims mesos. 

La recuperació en la xifra de tràfics que va començar a mostrar-se en l’agost de l’any passat  queda palesa en la xifra assolida aquest mes d’abril de 2021 aconseguint un increment del  10,3% en l’acumulat del primer quadrimestre respecte l’exercici anterior. 

La càrrega general puja amb força, els líquids a doll qui lidera 

El pes de la càrrega general ha augmentat gràcies a la nova estratègia que el Port de  Tarragona ha treballat en els últims anys i que ara es comencen a veure els resultats. Les  mercaderies de carrega general són els tràfics que més milloren respecte l’any anterior. En  total es van moure durant el quart mes de l’any 218.894 tones, un 19,3% més que en el  mateix període de 2020. 

Els líquids a doll lideren en xifres absolutes els tràfics de l’abril amb un total de 1.712.582 tones mogudes, un 5,1% més que al 2020. En l’acumulat del primer quadrimestre de l’any  la xifra s’enfila fins al 6.829.403 tones i un augment del 8,3%. Els químics i el cru són els  productes que encapçalen aquest lideratge. 

En l’apartat de sòlids a lloure, tot i pateix una lleu davallada del 12,2% respecte a l’abril de  2020, és l’acumulat del primer quadrimestre el que demostra una tendència més a l’alça  amb una variació respecte 2020 del 13%. Són els productes energètics els que continuen  traçant una línia ascendent amb un augment del 47,6% respecte el mateix mes de l’any  anterior. 

Energètics, siderometal·lúrgics i agroalimentaris els que més creixen

Els productes energètics, amb el petroli i els seus derivats són les mercaderies amb les  xifres absolutes més elevades del mes d’abril. Amb un moviment mensual de 1.575.034 tones i un augment de prop del 4,8% respecte el 2020. 

Els productes químics són el segon gran grup de mercaderies en xifres absolutes. Amb  226.557 tones mogudes durant el quart mes de l’any, amb els productes químics vivint un  increment del 41,5%. 

Els siderometal·lúrgics han estat l’altre grup de mercaderies que ha experimentat una  variació percentual positiva més gran. Amb 109.508 tones mogudes i un increment respecte  2020 del 67%.  

Per percentatge d’augment, els materials per a la construcció amb un increment del 71,9%,  i els vehicles i elements de transport, amb un 84,8%, han estat les mercaderies més  destacades del mes d’abril. 

Tres mesos de creixement 

Les dades dels tres darrers mesos (febrer, març, abril) han situat el Port de Tarragona en  una tendència a l’alça força sostinguda que ja es detectava a l’agost del 2020. Tarragona  és un dels ports de l’àmbit estatal que més creix, amb un 10,3 % en l’acumulat dels 4 primers  mesos en comparació amb el mateix període l’any 2020.