El tanatori enceta una nova etapa amb la prestació de nos serveis

El Tanatori de Tarragona està immers en una transformació que passa per la modernització de les seves instal·lacions i la prestació de nous serveis.

  • La prestació de nous serveis, lligat a l’adequació i modernització de les instal·lacions
  • Millora de l’atenció a les famílies a través de les noves tecnologies: Actualització de la web fent-la més accessible i que presta més serveis
  • Nova imatge corporativa que acompanya aquest canvi coincidint amb els 25 anys de la seva existència.

El tanatori de Tarragona ofereix un Servei d’Atenció al Dol amb psicòlegs especialistes en la pèrdua, fruit d’un conveni entre l’empresa de Serveis Funeraris i la delegació de Tarragona del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya. Aquest servei va dirigit a persones que han patit o pateixen la pèrdua d’una persona estimada i que hagin estat usuàries de l’Empresa Mixta de Serveis Fúnebres Municipals de Tarragona (EMSERFUMT, SA) en els últims sis mesos. També s’ha signat un conveni amb l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (Imet) per impartir cursos a docents. Per una banda s’han inscrit 28 persones al curs “La mort visita l’aula” i 11 més al de “Com expliquem la mort als alumnes amb diversitat funcional o amb processos de malaltia”. 

Cerimònies d’homenatge a la vida: l’Empresa Mixta de Serveis Fúnebres Municipals ofereix la possibilitat de celebrar rituals seculars personalitzats i adaptats als desitjos de la família del difunt. L’objectiu principal és que la família i amics se sentin acompanyats i identificats tant amb el text que realitzem com amb la música que s’interpreta perquè el comiat sigui un moment reconfortant o no tràgic. En definitiva, es busca que sigui una cerimònia d’homenatge a la vida que se celebra a les mateixes instal·lacions del tanatori de Tarragona.

Una web més completa, accessible i amb més serveis:

Estrenem una pàgina web més completa, accessible i que presta més serveis. Es tracta d’una plataforma àgil, visualment atractiva, propera i que fins i tot reconforta amb frases d’usuaris dels nostres serveis. A la pàgina d’inici apareixen les persones difuntes i es pot veure la sala de vetlla, però a més s’ofereix la possibilitat d’enviar virtualment el condol, o fins i tot fer una ofrena que tant pot ser una flor, una espelma, un colom o una creu. Així mateix, es poden enviar a través de la web una flor o una corona, així com es poden adquirir joies dissenyades perquè es puguin posar part de les cendres dels difunts i així portar-les sempre com un record permanent. També es poden comprar llibres que ajuden a entendre la mort. Es tracta d’una selecció bibliogràfica, avalada per professionals de l’ajuda al dol, alguns dels quals són per nens i nens amb l’objectiu d’ajudar-los a superar el procés de la pèrdua.

Nova imatge corporativa: la modernització del tanatori de Tarragona també es pot veure en la cartellera, el nou logotip i la web, més atractiva. Aquesta és la primera fase d’un pla de màrqueting que també passa per retocs a l’interior de les sales de vetlla per oferir un ambient més modern i confortable. Tot això coincidint amb els 25 anys de l’existència del Tanatori de Tarragona.

 “L’objectiu final de tots aquests canvis és que la gent vegi i, sobretot, senti que el tanatori de Tarragona està proper i obert a tothom. Tenim al nostre ideari oferir serveis que millorin la qualitat de l’atenció rebuda pels ciutadans i més en un moment de la vida especialment dolorós”, explica el president d’Emserfumt, Mariano Herráiz. I afegeix: “Com que és una empresa de propietat majoritària municipal destaca en el nostre ideari el servei a la societat tarragonina i el retorn social dels beneficis”.

Per la seva part, la gerent del Tanatori, Clara Viñas, explica que “volem mantenir i incrementar el nostre lideratge a Tarragona, treballant amb responsabilitat i respecte per seguir comptant amb la confiança de les famílies de Tarragona, per acompanyar-les en el procés final de la vida dels seus éssers estimats”.

“El canvi d’orientació del Tanatori de Tarragona consisteix en la combinació d’innovació amb la personalització que es presta. I això es veu reflectit en la missió empresarial que no és altra que ajudar a les famílies a superar la crisi emocional que produeix la mort d’una persona estimada”, conclou el subdirector de Funespaña, José Vicente Aparicio.