El projecte de Camí Blau del Francolí avança

La Diputació de Tarragona presenta als ajuntaments de la Taula del Francolí l’avantprojecte del Camí Blau

Alcaldes i regidors dels 21 municipis que conformen la Taula del Francolí han assistit a una reunió tècnica de presentació dels estudis realitzats durant el 2018 i les propostes d’actuacions per al 2019

A la trobada, s’han presentat els treballs realitzats durant el 2018 per la Comissió de seguiment de la Taula,  així com l’avantprojecte del Camí del Francolí, amb una proposta de traçat per a l’itinerari ciclable per a la mobilitat no motoritzada que recorre el curs del riu al complet. També s’ha presentat l’estudi preliminar de conservació i millora ambiental del riu que ha de ser el punt de partida per als treballs que s’han de realitzar aquest 2019.

A partir d’ara, els passos a seguir es concreten en la redacció dels projectes bàsic i executiu del conjunt del Camí del Francolí, així com la definició del projecte de senyalització del camí, dels trams i de la recerca del finançament necessari per fer-los efectius. Està previst, també, realitzar un estudi per al model de gestió i per a les actuacions de conservació i reparació que els ajuntaments i la Diputació hauran de realitzar.

Representants dels consells comarcals, alcaldes i regidors dels 21 municipis que integren la Taula del Francolí, constituïda el setembre de 2017, i la diputada de Medi Ambient, Salut Pública, Enginyeria i Territori de la Diputació, Immaculada Costa, s’han reunit a la Diputació de Tarragona per conèixer l’estat actual del projecte del Camí del Francolí. La renió d’avui, ha servit per fer efectiva la incorporació a la Taula dels ajuntaments de Vilanova de Prades i de Vallclara.

La Taula del Francolí està integrada pels 21 municipis de l’eix principal del riu Francolí, que de la capçalera fins a la desembocadura són: Vallclara, Vilanova de Prades, Vimbodí i Poblet, l’Espluga de Francolí, Montblanc i Vilaverd (a la Conca de Barberà); La Riba, Valls, Alcover, El Milà, Vallmoll, La Masó, El Rourell i Els Garidells (a l’Alt Camp); El Morell, La Pobla de Mafumet, Perafort, Constantí, Els Pallaresos i Tarragona (al Tarragonès), L’Entitat Municipal Descentralitzada de Picamoixons, els 3 consells comarcals de l’ambit dels municipis: Conca de Barberà, Alt Camp i Tarragonès, i la Diputació de Tarragona. Té com a objectiu agrupar els esforços de tots els agents implicats per aconseguir crear un eix transitable que permeti el passeig a peu al llarg del Francolí i potenciar, a l’hora, la millora ambiental del riu i del seu espai fluvial.

El riu Francolí és un dels cursos fluvials principals de la façana litoral catalana que desemboquen directament al Mar Mediterrani. Té el seu origen a una altura de 800 metres sobre el nivell del mar i neix a la Font Major de l’Espluga de Francolí, a resultes de la confluència dels diversos cursos tributaris des de les Muntanyes de Prades. Des d’aquí i, fins al mar, el riu recorre una seixantena de quilòmetres; la seva conca abasta una superfície de 856 kilòmetres quadrats, i el riu desemboca a la zona portuària de Tarragona.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

5 dies ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

5 dies ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

4 setmanes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

4 setmanes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago

Finalistes del I Premi de Periodisme Salut i Drets Socials

Un total de 31 treballs periodístics sobre temes de salut i drets socials (dependència,  serveis…

1 mes ago