El preu de l’habitatge nou es recupera

El preu mitjà de l’habitatge a la demarcació de Tarragona es recupera després de la crisi segons l’estudi de nova construcció dels promotors

Més de la meitat dels habitatges ja estan venuts sobre plànol

Les comarques de Tarragona se situen en tercera posició a Catalunya pel que fa a preus d’habitatges i promocions, amb Cambrils encapçalant els preus més alts, seguit de Reus i Tarragona, aquesta amb un preu mitjà de 212.000 euros per habitatge el 2019. Preus que són superiors a Salou però inferiors a altres ciutats com Valls, Vila-seca o Torredembarra.

Durant el 2019 s’han iniciat a les comarques de Tarragona prop d’un centenar de promocions a les principals ciutats analitzades per l’Estudi de Nova Construcció de l’Associació de Promotors de Catalunya. En total, dels 1.442 nou habitatges en queden 717 a la venda, 96 més que l’any anterior. 107 dels quals a Tarragona, on el metre quadrat es ven de mitjana a 2.456 euros, lleugerament inferior a fa un any. És l’anècdota perquè en el global de la demarcació de Tarragona els preus creixen per la recuperació del sector, però també, segons els promotors, per l’augment dels costos.

Els promotors adverteixen d’un clar despoblament de l’interior del Camp de Tarragona, i d’un nou superpoblament de la costa, on cal incentivar la promoció d’habitatges. I amb un risc, adverteixen: no hi ha promoció ni ajuda pública a la construcció d’habitatge social o de protecció oficial, amb polítiques i canvis legislatius només dirigits a Barcelona.

De les promocions en marxa des del 2019 a les comarques de Tarragona més de la meitat dels habitatges ja estan venuts sobre plànol. Vuit de cada deu nous habitatges són en blocs de pisos plurifamiliars.