El nou pàrquing dissuasiu del final de l’Avinguda Roma, gairebé a punt

Josep Acero, conseller de Mobilitat. ACTUAL TARRAGONA

El conseller de Mobilitat i president d’Aparcaments Municipals, Josep Acero, preveu l’inauguració en un mes

El nou pàrquing dissuasiu de la N-340 a l’Avinguda de Roma entrarà en funcionament en un mes després que aquest dilluns el plenari municipal hagi donat llum verda al traspàs dels primers trams de carreteres estatals a mans de l’ajuntament.

El conseller de Mobilitat i president d’Aparcaments Municipals, Josep Acero, ha explicat a Tarragona Ràdio (https://www.tarragonaradio.cat) que ara mateix es fan els treballs de pintura de l’espai i de l’obra civil. En dues setmanes s’instal·larà la il·luminació i quedarà pendent fer-hi un pas de vianants i un semàfor per tal que els ciutadans puguin travessar el pont i arribar a peu a Parc Central o a l’avinguda de Roma.

Acero diu que esperaven el traspàs dels trams de via urbana de carreteres de l’Estat per fer efectiva l’habilitació dels terrenys com a pàrquing dissuasiu. L’aparcament es troba al final de l’Avinguda de Roma, a la zona del pont del Francolí. Disposarà d’unes 300 places i aparcar-hi costarà un euro al dia ja que s’habilitarà com a àrea taronja.

A finals de 2018, la Demarcació de Carreteres del ministeri de Foment va donar el vist-i-plau a l’ús municipal de l’espai de la seva propietat. Quedava però que el tema passés pel plenari municipal, un tràmit que es va complimentar aquest dilluns. Diu Acero que no haurien de trigar més un mes en posar en marxa el pàrquing. Més endavant, l’empresa Aparcaments Municipals té la intenció d’habilitar altres espais dissuasius al Passeig de la Independència i a la zona del cementiri per ampliar l’actual oferta existent.