El Nàstic s’instal·la a la UCI

Després del valuós empat a La Corunya, el Nàstic va perdre dissabte tres punts transcendentals per al seu futur a la categoria. La victòria del Cádiz al Nou Estadi (2-3) fa mal, i molt, més si es té en compte que la propera jornada apareix el líder Osasuna al calendari. A sobre, els de Enrique Martín acudiran amb les baixes de Imanol i Luis Suárez, dues peces claus de l’equip.

Els granes segueixen cuers (només superen al CF Reus, suspès en els despatxos) i empatats amb 21 punts amb el Còrdova, que afortunadament per als interessos del Nàstic també s’enfonsa al pou de la classificació després de perdre a Almeria per 3-1.

La victòria del Numància a casa del Extremadura (que es queda amb 23 punts) dóna una mica d’aire al club tarragoní, també beneficiat per l’empat del Lugo a casa amb l’Elx (2-2) que el manté a la zona baixa de la classificació amb 27 punts. El Tenerife tampoc acaba d’enlairar i va empatar en el seu feu amb el Mallorca i segueix flirtejant amb el descens amb els seus 28 punts.

El Rayo Majadahonda sí que va aconseguir una importantíssima victòria al camp d’un ‘gallito’ com l’Sporting de Gijón per 2-3 i fa un salt important cap a la permanència amb 30 punts en una Lliga 2019 en què la salvació pot estar al voltant dels 44 . Tot un món per al Gimnàstic, que veu com altres rivals directes si es comencen a apropar a l’objectiu.

Crónica d’una derrota

El Nàstic no va estar capaç de sumar al Nou Estadi en un partit on va merèixer més davant un Cádiz CF, que va aprofitar la seva velocitat i va estar especialment efectiu. L’equip d’Enrique Martín es manté amb 21 punts a la classificació i dissabte vinent visita el camp del CA Osasuna.

El partit va començar amb molta intensitat i ocasions de gol pels dos equips. Primer, el Cádiz CF va poder estrenar el marcador amb una rematada de cap de Querol que va aturar de forma brillant Bernabé i en la següent jugada l’opció va estar pel Nàstic amb un xut de Pipa que va treure el porter visitant a còrner. En el minut 14, Machis amb un xut des de la frontal va fer el 0 a 1, però la resposta grana només va tardar cinc minuts quan Luis Suárez va picar una pilota sobre la sortida de Cifuentes per fer l’empat a un.

El ritme del joc no va baixar, però ja no es van crear tantes opcions de gol. En el minut 33, el conjunt andalús es va trobar amb un cop de sort quan Kanté va fer l’1 a 2 en pròpia porteria en un llançament de còrner. Amb aquest resultat es va arribar al descans.

La segona part va començar de la pitjor manera per al Nàstic quan Manu Vallejo va trobar una pilota morta dins l’àrea per fer l’1 a 3. Però el conjunt d’Enrique Martín, lluny d’enfonsar-se, va seguir buscant la porteria rival i en el minut 56 el davanter José Kanté va convertir, de penal, el 2 a 3. En el 65, després d’una gran jugada de Barrada, Kanté va estar a punt de fer l’empat però la seva rematada va marxar fora. Fins al final del partit el Nàstic va insistir però sense el premi que es mereixia.

El Nàstic tornarà a jugar dissabte vinent, 2 de març (18 hores), a l’estadi del Sadar contra el CA Osasuna, en partit corresponent a la jornada 28 de LaLiga 1|2|3.

Alineacions
Nàstic: Bernabé, Fali (Sadic, 53′), O. Thioune, Kanté (Palanca, 80′), Pipa (Barrada, 53′), Imanol G., Mikel, Noguera, Abraham, L. Suárez, Salva.
Cádiz CF: Cifuentes, Rober Correa, José Mari, Salvi Sánchez, Álex (Sergio, 77′), Jairo, Matos, Machís (Manu Vallejo, 35′), S. Sánchez, D. Querol P. (Rennella, 70′), Kecojevic.

Gols
1-0, Machis (14′); 1-1, L. Suárez (19′); 1-2, Kanté, p. p. (33′); 1-3, Manu Vallejo (50′); 2-3, Kanté (56′).

Àrbitre
Álvaro Moreno Argón (col·legi madrileny).

Targetes
Grogues a Salva (14′), Kanté (36′), Rober Correa (52′), O. Thioune (69′), Noguera (79′) i L. Suárez (90′).

Camp
Nou Estadi. 7.494 espectadors. Partit corresponent a la jornada 27 de LaLiga 1|2|3.