El ministeri inverteix 100.000 euros per pal·liar els danys als penya-segats d’Alcanar

El subdelegat del Govern a Tarragona valora molt positivament la ràpida i efectiva resposta del Govern de l’Estat per ajudar els municipis a refer-se dels danys dels passat aiguats de mitjans d’octubre.

  • La direcció general de Sostenibilitat de la Costa i el Mar del ministeri per a la Transició Ecològica ha decidit portar a terme una obra d’emergència a la costa d’Alcanar, entre Sol de Riu i la desembocadura del riu Sénia. Els treballs comportaran una inversió per part de l’Estat de 100.000 euros.

La decisió es produeix arran de l’estudi dels tècnics del servei de Costes de la província de Tarragona que van determinar la inestabilitat dels penya-segats i esculleres. El cap de Costes, Antoni Espanya, explicarà in situ els propers dies a l’alcalde d’Alcanar que l’actuació consistirà en l’excavació de les zones erosionades, protecció dels talussos, es recol·locaran les esculleres malmeses i es milloraran tots els sistemes de seguretat per als vianants.

Davant d’aquesta obra emergència, els subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté vol afegir la seva satisfacció per la ràpida i efectiva resposta dels diversos organismes de l’Administració de l’Estat per ajudar als municipis de la província de Tarragona, en especial a les Terres de l’Ebre, a recuperar-se dels estralls produïts pels aiguats dels passats dies 18 al 21 d’octubre.