El Govern prepara una nova llei sobre l’Esport

El Govern liderarà l’elaboració d’una nova llei de l’Activitat Física i de l’Esport buscant el màxim consens de tot el sector

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha assistit avui a l’assemblea de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), en la qual ha exposat als assistents la voluntat del Govern de la Generalitat de liderar l’elaboració d’una nova Llei de l’Activitat Física i de l’Esport de Catalunya que compti amb “el màxim consens de tot el sector”.
Durant la jornada, celebrada a l’Hospitalet de Llobregat, Gerard Figueras ha compartit amb el president de la UCEC, Jaume Domingo, i els representants dels Consells Esportius catalans els objectius de la Secretaria General de l’Esport (SGE) per a la present legislatura, on destaca, per una banda,  el canvi de nom de la SGE, que passarà a dir-se Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física, i, per l’altra, l’impuls de la nova llei.
Respecte al nou text legal, el secretari general de l’Esport ha recordat que és el pas següent a la signatura el setembre passat del Pacte Nacional de l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya, que proposa de forma consensuada amb el sector 30 mesures amb 112 actuacions concretes d’acció per bastir la nova governança de l’activitat física i l’esport a Catalunya.
El Govern iniciarà el desplegament del Pacte durant la legislatura perquè acabi en l’aprovació de la nova Llei, un objectiu prioritari que ha rebut una resposta molt positiva per part dels Consells Esportius del país.
D’altra banda, i pel que fa a les línies mestres de la SGE per als propers anys, el secretari general de l’Esport ha apuntat que es reforçarà la promoció de l’activitat esportiva, en els àmbits escolar, federat, femení, etc.; es recuperaran les inversions en equipaments esportius arreu del territori, aturades durant la crisi econòmica, i s’obrirà una convocatòria de subvencions per fomentar l’activitat física.
Entre els principals projectes que marcaran la política esportiva de l’executiu, la possible candidatura Candidatura Olímpica d’Hivern Pirineus-Barcelona per acollir uns Jocs Olímpics a casa nostra, liderada per la Generalitat, serà un projecte que de fer-se efectiu seria “una oportunitat per a rellançar els esports d’hivern al nostre país, de vertebrar el territori a través de l’esport, de reforçar el lideratge internacional de Barcelona com a capital esportiva i per posicionar els Pirineus com un indret natural i paisatgístic de referència al món. També seria una oportunitat per al diàleg a tots els nivells”, ha dit Gerard Figueras.
La Secretaria General de l’Esport també apostarà per potenciar les polítiques de gènere que ja s’estan duent a terme i per impulsar actuacions, amb el suport i la col·laboració amb les entitats esportives, Consells Esportius i associacions, que fomentin la cohesió social i la inclusió en l’esport per tal de garantir la igualtat d’oportunitats en l’accés a la pràctica esportiva. El secretari general de l’Esport ha avançat també que s’impulsaran les relacions esportives com a factor d’internacionalització i projecció exterior de Catalunya per reforçar el reconeixement de l’esport català al món
“Volem construir entre tots una societat més saludable i esdevenir un país amb uns resultats esportius encara millors a nivell internacional”, i per això, “cal estendre la pràctica de l’activitat física com un hàbit generalitzat”, ha conclòs. Finalment, Gerard Figueras ha explicat la situació actual de les subvencions que el Consell Català de l’Esport atorga als Consells Esportius i la UCEC, així com l’estat dels pagaments.