El Govern autoritza l’adquisició de carril per implantar l’ample internacional entre Castellbisbal i Vilaseca

El contracte serà licitat per Adif, per import de 14.976.734 euros (IVA inclòs)

El projecte d’implantació de l’ample internacional en aquest trajecte contempla la instal·lació d’un tercer carril, adaptant així mateix les instal·lacions i diferents elements de la línia, per a la circulació de trens tant de viatgers com de mercaderies

El Consell de Ministres ha autoritzat avui al Ministeri de Foment a licitar, a través d’Adif, l’adquisició de materials per a l’execució de les obres d’implantació de l’ample internacional en el Corredor Mediterrani al seu pas per Catalunya.
El contracte, que es licitarà per import de 14.976.734 euros (IVA inclòs) i està dividit en dos lots, comprèn el subministrament i transport de carril per a la seva instal·lació en els trams Castellbisbal- Martorell i Sant Vicenç de Calders-Vilaseca.

Aquesta actuació s’emmarca en les obres d’implantació de l’ample internacional a la xarxa ferroviària convencional existent en el trajecte Castellbisbal-Vilaseca. El projecte contempla la instal·lació d’un tercer carril, adaptant així mateix les instal·lacions i diferents elements de la línia, per a la circulació de trens tant de viatgers com de mercaderies.

El contracte l’autorització del qual s’ha licitat avui comprèn el subministrament de 14.000 tones de carril de tipus 60 I1, en barres de 90 m, i de 200 tones de carril de tipus 50 I1, en barres de 18 m. Així mateix, inclou el transport fins a la planta en la qual se soldaran aquestes barres entre si per configurar trams de carril de 270 m o 180 m i, posteriorment, el trasllat d’aquests elements als trams en els quals s’efectuarà el muntatge de via.

Finançament europeu
Aquesta actuació va a ser cofinançada pel Mecanisme “Connectar Europa” (CEF).
“Una manera de fer Europa”