El dimecres d’inaugura el carilló del Mercat Central

Mercat Central de Tarragona. CEDIDA

Sonarà cada dia a les 12 i a les 18 hores

  • El proper dimecres dia 21, a les 11.30 hores, la ciutadania està convidada a la inauguració del Rellotge Carilló, ubicat a la porta principal del Mercat Central de Tarragona, en un acte que anirà a càrrec de l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros.
  • Per primera vegada a les 12 del migdia sonarà el carilló i sortiran les figures i a les 18 hores ho tornaran a fer.

A les 11.30 hores, moments previs a la posada en marxa del carilló, es projectaran en unes pantalles instal·lades a la plaça Corsini els treballs que s’han efectuat perquè el mecanisme funcioni i també l’espot promocional de la inauguració, que està protagonitzat per dues tarragonines centenàries, la Montserrat i la Maria.

L’acte d’inauguració A més del parlament d’inauguració per part de l’alcalde Ballesteros, també intervindrà la consellera i presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando, i es comptarà amb la presència del dissenyador dels elements del Seguici, Joan Serramià, i d’un representant de cada una de les sis entitats del Seguici Popular presents al rellotge carilló

A les 12 del migdia, s’obriran dues portes de l’actual façana per sota de l’esfera del rellotge i deixaran sortir una plataforma rectangular amb una base circular a sobre, que serà la base de rotació longitudinal de les figures.

El primer a sortir serà el Nano capità i aniran desfilant, l’Àliga, el Gegant, la Geganta, la Negrita i finalment el Lleó.

El moviment anirà acompanyat de la melodia del pasdoble “Amparito Roca”, peça emblemàtica i protagonista musical de la nostra festa major de Santa Tecla.

Un cop rotades dues vegades les figures, la plataforma es tornarà a amagar i les portes en tancaran fins a les 18 hores.

La duració total serà de 150 segons.

L’acte finalitzarà amb l’actuació de la Coral del Col·legi Joan Roig que interpretarà diferents peces musicals, ja que es tracta d’una escola estretament vinculada al Mercat Central per la seva ubicació.

Per la tarda, a les 17.30 hores, la Banda Unió Musical de Tarragona, qui forma part del Seguici de Santa Tecla, ambientarà la plaça abans de les 18 hores, moment en que tornarà a sonar el carilló.

Coincidint amb la posada en marxa del carilló, l’interior del Mercat Central encendrà els llums nadalencs, donant el tret de sortida a la campanya de Nadal que s’allargarà fins al proper 5 de gener de 2019.

Activitats pels dies 22 i 23

Les activitats per celebrar la inauguració del rellotge carilló s’allargaran durant dijous i divendres.

Dijous a les 18 hores, hi haurà un berenar popular amb pa i xocolata, coincidint amb un dels dos moments del dia que sonarà el carilló. El berenar popular està adreçat principalment a la canalla, en una hora que ja han sortit de l’escola.

D’altra banda, divendres durant tot el dia, la Companyia teatral La Tal ubicarà un escenari de 64m2 que, en passes de 20 minuts, s’omplirà de personatges que explicaran les seves històries. La màgia sortirà de dins d’aquest rellotge gegant inundant la plaça Corsini. L’originalitat d’aquest show fa que la gent s’aturi el seu pas per veure en funcionament d’aquest gran rellotge que pretén entretenir-lo mentre gaudeix de les ofertes, promocions i descomptes que ofereixen els comerços en motiu del Black Friday.

Els passes de la companyia La Tal seran a les hores següents:

12,10h, 13,10h, 17,10h, 18,10, 19,10 i 20,10 hores.

Els horaris

Durant tot l’any, el rellotge sonarà a les 12h del matí i les 18h de la tarda, de dilluns a diumenge. Durant la temporada d’estiu, del 21 de juny al 21 de setembre, hi haurà un tercer passi a les 20h.