Categories: Noticies de Smartcity

El Consell Social premia els onze millors treballs de recerca de batxillerat i de cicles formatius de grau superior

S’han presentat 71 candidatures als premis, que enguany arriben a la dotzena edició

Onze noies i nois han rebut aquest dimarts els premis pel treball de recerca que van fer quan cursaven batxillerat o un cicle formatiu de grau superior, el curs passat. Durant l’acte de lliurament dels guardons, que s’ha fet al teatre Bartrina de Reus, els premiats han fet una exposició de tes minuts dels principals resultats del seus treballs,  just després de recollir el  premi.

Aquests joves són estudiants de primer curs de grau a la URV perquè han escollit seguir un dels estudis que s’ofereixen a  la Universitat, tal com estableixen les bases de la convocatòria. Com a premi han rebut un ordinador portàtil i un ajut en l’import dels crèdits matriculats en el primer curs d’alguna de les titulacions oficials, fins a un màxim de 1.500 euros. Els centres de secundària respectius han rebut un xec de 300 euros per material didàctic o bibliogràfic.

Albert Rauet ha dut a terme un treball sobre Rosa Rauet Riera, la seva àvia i que ha guanyat el premi Maria Helena Maseras.

Els onze premis s’han dividit aquest any, de nou, en cinc modalitats. El premi Maria Helena Maseras a treballs de recerca en estudis de gènere i dones ha estat per Andreu Rauet, de l’Institut Joan Puig i Ferrater, amb el seu treball “Rosa Rauet Riera. La vida d’una dona que trenca els esquemes de la seva època”.

En la modalitat Maria Josepa Massanés, dels àmbits d’Arts i Humanitats i Ciències Socials i Jurídiques els guanyadors han estat: Yousra Bouzalmati, de l’Institut Josep Tapiró,  per “Memento mori: recorda que moriràs”; Laura Carreto, de l’Institut Pons d’Icart, per “ La momificació a l’antic Egipte i la investigació a través de la imatge mèdica”; Cèlia-Xue Miró, de l’Institut Salvador Vilaseca, per “La música dels nombres. Dels harmònics als fractals”, i Gaspar Lloret, del Col·legi Lestonnac-L’Ensenyança, pel treball “Elaboració i ús de les eines a la prehistòria: un cas pràctic”.

Imane Nassiri de l’Institut Josep Tapiró, presentant el seu “La química en una tassa de te”, un dels premis Eduard Saavedra en la modalitat de Ciències, Enginyeries i Arquitectura.

Pel que fa als premis Eduard Saavedra, en la modalitat de Ciències, Enginyeries i Arquitectura, han estat per: Clàudia Giner, de l’Institut Jaume I de Salou, pel seu treball “Estudi dels acceleradors de partícules”; Imane Nassiri de l’Institut Josep Tapiró, per “La química en una tassa de te” i Jordi Garcia,  de l’Institut Joan Guinjoan, pel treball “Construcció d’un braç robòtic, somni o malson?”.

En la modalitat Rafael Battestini de l’àmbit de Medicina i Ciències de la Salut i la Vida, s’han endut el premi Nabila Ikkene, de l’Institut Roseta Mauri, pel treball “Mutagen Free”,  i Inés  Ochoa, de l’Institut Campclar,  per “Síntesi i anàlisi del principi actiu d’analgèsics d’ús comú”.

Gerard Burjalès s’ha emportat el premi Rodrigo Miralles pel seu treball sobre la creació d’un robot pastiller.

Finalment el Premi Rodrigo Miralles de l’àmbit de compromís social i solidaritat ha estat per Gerard Burjalès, de l’Institut El Morell, pel treball “Pill-Bot – Creació d’un robot pastiller”.

Els han acompanyat i els han entregat els premis el president del Consell Social Joan Pedrerol; la rectora de la URV, Maria José Figueras; Jean Marc Segarra, director adjunt dels Serveis Territorials d’Ensenyament de Tarragona; Carles Pellicer, alcalde de Reus i Lídia Bargas coordinadora del servei territorial de l’Institut Català de les Dones. També hi han pres part alcaldes i regidors dels municipis dels joves premiats. A l’acte hi han participat tutors dels treballs de recerca, professors, familiars i amics dels guardonats.

El jurat dels Premis Consell Social URV a treballs de recerca de batxillerat i treballs de síntesi de cicles formatius de grau superior, ha estat integrat aquest any per Joan Pedrerol (president), Victòria Arija, Maite Blay,  Joan Miquel Canals, Antonio Carreras, Joan Enric Carreres,  Joan Fuster, Ángel Luís Miguel, Rafael Muñoz, Inma Pastor, Jean-Marc Segarra, Robert Vendrell i Jordi Gavaldà (secretari) i ha avaluat un total de 71 candidatures presentades a les cinc modalitats dels premis.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La CEPTA, en perill de liquidació

La patronal tarragonina té un deute acumulat de 583.000 euros. El principal deute es va…

1 dia ago

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

1 setmana ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

1 setmana ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

1 mes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

1 mes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago