El concepte ‘smart’ s’apropa a la ciutadania

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha presentat les jornades. CEDIDA

JORNADES INTERNACIONALS D’APROPAMENT DEL CONCEPTE “SMART“ A LA CIUTADANIA

Durant els dies 24, 25 i 26 d’abril l’Associació de Programes Educatius Open Europe organitza a Reus unes jornades formatives on participaran representants de diferents països de la Unió Europea i entitats públiques i privades del nostre territori

L’objectiu de les jornades es acostar el concepte “Smart city” al ciutadans de la UE, educant a la població general sobre com la tecnologia i les solucions creatives i intel·ligents s’apliquen a la nostra comunitat per ajudar-nos en el nostre dia a dia, facilitant les gestions i optimitzant els recursos.

En un esforç per part de la Comissió Europea per donar a conèixer aquests conceptes, el
projecte Erasmus+ “Count Me In” pretén obrir espais de debat i d’intercanvi de coneixements i bones pràctiques, per acabar desenvolupant materials educatius que ajudin a educar a ciutadans responsables, creatius i actius (Smart citizens). Es dirigeix especialment a educadors d’adults que podran multiplicar als seus alumnes els coneixements adquirits en aquest projecte.

A les jornades participen entitats d’Itàlia, Polònia, Croàcia, Kosovo, Letònia, a més d’Espanya. Durant tres dies es combinaran ponències d’exemples de bones pràctiques amb tallers interactius i visites d’estudi.

Els temes son agrupats en Smart Access, Smart Technology i Smart Education. Es parlarà de mobilitat urbana, serveis al ciutadà, e-gobernance, data mining, gestió recursos d’aigua, residus i energia, disseny universal, etc. Les jornades tindran lloc a la sala d’actes de l’Associació OpenEurope (Raval Sant Pere, Núm. 1, entresol, Reus).

Per a més informació sobre el projecte “COUNT ME IN”, podeu visitar la web
www.countmein.eu