El CF Reus sobreviu amb respiració assistida

Imatge de l'última victoria del Reus a la Liga 2018.

Contra tot pronòstic, el CF Reus Deportiu segueix viu en la Segona Divisió espanyola, tot i els greus problemes financers que travessa des de principi de temporada.

Davant l’amenaça que els seus millors jugadors quedessin lliures la setmana que i immers en una situació desesperada que suposava la desaparició abans de finalitzar la primera volta de la Lliga, el president Joan Oliver ha estat capaç de treure del barret de copa l’import dels tres mesos que devia a la plantilla del primer equip i normalitzar una situació absolutament atípica.

No hi va haver salts d’alegria al vestidor. Els jugadors no es fien, i queda per saber si la maniobra de prestidigitació signada per la Junta Directiva persegueix tan sols taponar la sortida dels seus futbolistes al mercat hivernal, o bé la injecció econòmica és prou poderosa per normalitzar els fluxos de tresoreria de la entitat. Fonts pròximes al club asseguren que Joan Oliver i el seu grup financer, -en el qual participen entre d’altres l’expresident del FC Barcelona, ​​Joan Laporta, i l’exdirectiu del club blaugrana Rafa Yuste-, han aconseguit tancar un principi d’acord per a la venda del CF Reus.

El mateix entrenador Xavi Bartolo ha lamentat la penosa gestió econòmica que pateixen: “Aquest any no vam fer stage de pretemporada, no vam fitxar a l’hivern per estalviar … és una situació incomprensible; els missatges del president sempre són els mateixos … que busca una solució, que ell farà l’impossible perquè no desaparegui el club, però aquest és un discurs que dura ja massa temps “.

Tant de temps duren les penúries que, tot i la bona notícia del pagament als jugadors, més de mig miler d’aficionats es van concentrar ahir abans del partit per protestar per la falta de transparència de la directiva i la poca implicació amb les penyes i l’àrea social del CF Reus. Una gran majoria dels seguidors de l’equip exigeixen “un pas al costat de l’actual accionista majoritari per donar viabilitat a aquests més de 100 anys d’història rojinegra”, segons van llegir en un manifest. L’estadi municipal de Reus fins i tot s’havia fet de dia amb pintades a la mateixa línia que resaven “Oliver ven ja” o “Mai Morirem” (Mai morirem).

L’afició, que no va parar d’animar en aquests moments d’adversitat, va acudir en massa al camp i va omplir 3.820 de les 4.700 places de l’aforament. La grada ja havia anunciat que “estigui en la categoria que estigui el Reus, seguirem cada cap de setmana plogui, nevi o faci sol, animant a l’Estadi Municipal”. I al camp, encara que molts dels futbolistes ja comptaven amb la carta de llibertat, l’equip també ha tirat d’orgull per a complicar-li la vida a un Còrdova en hores baixes que conviu amb els rojinegros a la cua de la classificació.

Xavi Bartolo ja havia advertit de la dificultat de centrar-se en la pilota quan els problemes extraesportius pesen en les botes: “A veure si som capaços -razonó- de centrar-nos en la competició pura i dura, en un partit contra un rival que està com nosaltres a la taula; si guanyem podríem sortir de la zona de descens “. No hi va haver tal victòria sinó un repartiment de punts (1-1) que deixa al CF Reus en situació delicada, tot i que a anys llum del disgust que hauria suposat disputar el seu últim partit a la Lliga 123.