El banc privat Andbank inicia la seva activitat a Tarragona i preveu superar els 100 milions en tres anys

Andbank
Andbank va tancar l'any passat amb un volum de negoci a Espanya de 18.805 milions d'euros. CEDIDA

Posa en marxa un centre de banca privada, liderat per Antoni Abad, Executive Director d’Andbank, que compta amb Carlos Conde com a responsable i amb Carles Adam com a director de banca privada

Andbank va tancar l’any passat amb un volum de negoci a Espanya de 18.805 milions d’euros, un 9% més, la qual cosa el situa en el 7è lloc del rànquing d’entitats de banca privada que operen en el mercat espanyol

El Grup Andbank, banc d’origen familiar amb més de 90 anys d’història present a 11 països, va aconseguir el 2022 un volum de negoci de 34.307 milions d’euros

Andbank, entitat especialitzada en banca privada i gestió de patrimonis, ha presentat l’inici de la seva activitat a Tarragona amb un centre de banca privada que estarà situat a la Rambla Nova. Segons Carlos Aso, CEO del Grup Andbank, “fins ara, Andbank donava servei als clients de la plaça des de Barcelona. No obstant això, la proximitat és clau en el nostre servei, per això hem apostat per posar en marxa una oficina en una zona tan cèntrica com és la Rambla”.

El centre està liderat per Antoni Abad, Executive Director d’Andbank, i compta amb Carlos Conde com a responsable i amb Carles Adam incorporat com a director de banca privada. Segons Abad, “amb la posada en marxa d’aquesta oficina tenim previst aconseguir un volum de negoci superior als 100 milions d’euros en els pròxims tres anys a Tarragona”.

En la trobada informativa, Carlos Aso ha presentat Andbank com “una firma especialitzada en banca privada i gestió de patrimonis amb un volum de negoci de 18.805 milions d’euros, la qual cosa la situa en el lloc número 7 del rànquing d’entitats de banca privada que operen al mercat espanyol”. A nivell global, el Grup Andbank, “és present a 11 països i va tancar el 2022 amb un volum de negoci de 34.307 milions d’euros”.

Presència a Catalunya

Andbank és present a Espanya des de fa 10 anys i compta amb 23 centres de banca privada, 144 banquers i 194 agents financers i ESIS.

A Catalunya, on Andbank va incrementar el seu volum de negoci un 9% superant els 5.000 milions d’euros, l’entitat té tres grans centres de banca privada a Barcelona, un a Girona i, recentment ha iniciat la seva activitat a Lleida i a Tarragona. A més, compte amb prop de 30 agents financers – fonamentalment en l’àrea de Barcelona i Lleida-.

Obertura a Tarragona

Andbank posa en marxa el seu centre de banca privada a Tarragona perquè “a més de la importància d’estar prop dels nostres clients, creiem que la capacitat empresarial i industrial de la zona en sectors com el químic i petroquímic, el turístic, l’agroalimentari o l’activitat del Port requereix, sens dubte, estar de manera presencial”, explica Antoni Abad, Executive Director d’Andbank.

Carlos Conde, responsable del centre de banca privada d’Andbank a Tarragona, considera que la proposta de servei de l’entitat és “absolutament diferencial, ja que Andbank compta amb 90 anys d’història en la gestió de patrimonis, és un banc d’origen familiar que es regeix per les relacions a llarg termini, i el seu objectiu de servei se centra en preservar el patrimoni i fer-lo créixer”.

El nostre model “es basa a oferir un servei integral de gestió patrimonial a través d’especialistes en diversos àmbits: gestió d’inversions i mandats personalitzats, planificació patrimonial i fiscal, especialistes en successió i protocol en empresa familiar, inversions alternatives i ESG”.

En aquest sentit, cal ressaltar l’activitat d’Andbank a oferir propostes d’inversió alternativa, àmbit en el qual el banc és molt dinàmic. Durant el 2022, va promoure entre els seus clients la inversió en deute, fintech, infraestructures, projectes immobiliaris o del sector agro aconseguint prop de 1.500 milions d’euros d’inversió en aquesta tipologia de productes.

Incorporació de Carles Adam

Carles Adam es va incorporar al projecte a la fi del 2022. Segons Conde, “amb Carles Adam incorporem talent, compromís i excel·lència en el servei, valors que caracteritzen a Andbank i que són demandats pels clients de banca privada. En els pròxims mesos a més reforçarem l’equip amb noves incorporacions.”

Carles Adam compta amb una dilatada experiència en el sector en entitats com ara CaixaBank, Deutsche Bank, A&G, i Renda 4. “Des que em van explicar el projecte d’Andbank Tarragona, no vaig dubtar a voler formar-ne part. És molt gratificant poder seguir i aplicar la meva experiència i coneixement a les solucions i innovació d’una entitat capdavantera en banca privada com Andbank”.

Sobre Andbank España

Andbank España és una entitat especialitzada en banca privada i gestió integral de grans patrimonis. L’entitat, que va tancar el 2022 amb un volum de negoci de 18.805 milions d’euros, es distingeix per comptar amb una xarxa de banquers i especialistes amb àmplia experiència en l’assessorament i la gestió de patrimoni.

Andbank España és una de les entitats més dinàmiques en la indústria de la banca privada del mercat espanyol. Va llançar el 2018 el neobanc MyInvestor, el 2019 va completar la integració del Grup Merchbanc, el 2020 va adquirir el negoci d’Esfera Gestió i Bank Degroof Petercam Spain i el 2022 ha integrat el roboadvisor Finanbest a MyInvestor.

Un dels eixos d’actuació fonamentals d’Andbank España és la seva activitat de RSC, que està orientada a secundar diferents iniciatives que contribueixin a crear una societat millor. L’entitat col·labora amb diferents organitzacions com CRIS contra el càncer, Fero (Fundació de Recerca Oncològica) i Sant Joan de Déu amb l’objectiu d’aportar i ajudar a recaptar fons per a la lluita contra el càncer. A més, Andbank Wealth Management, gestora de IIC’s d’Andbank a Espanya, està adherida als Principis d’Inversió Responsable de Nacions Unides (PRI, per les seves sigles en anglès).