El Banc de Sabadell imposa els seus interessos a l’urbanisme de Tarragona

Imagen virtual del nou centre comercial a Ponent disenyat per Bogaris. CEDIDA

El veto del Banc Sabadell a l’oferta de la companyia andalusa Bogaris ha estat decisiu aquest dimecres perquè la Junta de Propietaris de l’Pla Parcial 10 -situat entre l’Anell Mediterrani de Campclar i la T-11- hagi optat finalment per rebutjar l’oferta de 16 milions d’euros de la firma sevillana i ratifiqués la proposta que es va avalar el passat 11 de març a favor de l’holandesa Ten Brinke, de 14, perquè prengui el relleu de la desapareguda IKEA a la zona de Ponent

L’Ajuntament es manté al marge i deixa d’ingresar 360.000 euros

L’entitat financera i Fertasa han ‘blindat’ l’oferta de Ten Brinke, dos milions inferior a la de Bogaris. La gran diferència econòmica entre les dues opcions havia generat controvèrsia entre una petita part dels propietaris del 80% dels terrenys del sector que formen part de l’associació, alguns dels quals no veien amb bons ulls que s’aprovés una oferta que és inferior en un 12,5% a l’altra, segons han indicat a la reunió que s’ha dut a terme a Casa Canals.

En la trobada -segons informa Diari de Tarragona-, alguns dels assistents han proposat que no es prengués cap decisió en ferm, sinó que s’obrís un termini “brevíssim” d’uns deu dies perquè les dues empreses interessades presentessin una oferta definitiva en un sobre tancat “i que s’escollís la proposta més elevada”, segons indiquen fonts consultades per aquest diari.

De fet, aquesta possibilitat s’ha arribat a votar, però únicament ha obtingut el suport de representants que sumaven poc més del 20% dels terrenys. En aquest sentit, l’entitat financera amb seu social a Alacant ha pressionat amb el 32% que gestiona per part del fons d’inversió americà Cerberus per decantar la balança a favor seu i ratificar l’acord de fa 24 dies amb la opció Ten Brinke.

El Sabadell té delegat el vot del propietari amb un major percentatge del pla parcial -Cerberus-, pel que la seva opinió era decisiva perquè es pogués arribar al quòrum mínim del 70% que exigeixen els estatuts de l’associació de propietaris per poder prendre decisions de venda.

A més del Sabadell, la posició a favor de Ten Brinke de l’empresa Fertasa ha propiciat que, entre les dues entitats, sumessin més del 50% de la propietat. Alguns dels petits propietaris consultats per aquest diari mostren la seva contrarietat per la decisió, ja que un propietari que compta amb un 5% dels terrenys va deixar de guanyar 72.000 euros.

Els representants del Banc Sabadell han reconegut davant els assistents a la reunió haver acordat una operació mitjançant la qual la firma nòrdica adquiriria un solar residencial que Cerberus hauria comprat per uns 800.000 euros, un fet que hauria convençut la entitat financera a tancar el tracte amb l’empresa europea. Des del banc s’ha indicat a Casa Canals que aquesta operació es va tancar després de la reunió del 11 de març a la qual es va votar a favor del projecte de Ten Brinke.