Dow estrena un nou centre de proves per desenvolupar embalatges més sostenibles

El de Tarragona és el 10º centre Pack Studios a escala global. JUAN SEGOVIA

Dow inaugura el seu nou Centre d’Innovació Pack Studios ubicat dins del Complex Industrial de La Canonja – Tarragona

Dow Dow Packaging and Speciality Plastics, una unitat de negoci de Dow, presenta el seu nou espai d’innovació Pack Studios La Canonja-Tarragona. Es tracta del desè dels centres Pack Studios a nivell global que ajuden els clients a abordar la sostenibilitat dels seus envasaments, proporcionant una plataforma de proves per escurçar els cicles de desenvolupament en la innovació.

“El Centre de Pack Studios La Canonja-Tarragona és el resultat de diversos anys de desenvolupament i ha estat dissenyat per servir el mercat del Packaging accelerant la innovació i recolzant els objectius de sostenibilitat de la indústria”, comenta Felip Vidiella, Senior R&D Director de Dow Packaging & Speciality Plastics per a Europa, Orient Mitjà i Àfrica. “Pack Studios Tarragona està proveït d’equips d’assaig i producció industrial de films d’última generació, cobrint aplicacions per a l’envasament i embalatge d’aliments, béns industrials, agricultura, aplicacions mèdiques i d’higiene, així com per desenvolupar etiquetatge sostenible amb la nostra línia d’adhesius”.

En paraules d’Ignasi Cañagueral, Dow Tarragona Site Director and South Europe Hub Operations Director: “Pack Studios Tarragona ampliarà el potencial i la força que té la funció d’I+D dins del Complex Industrial de Dow Tarragona. La innovació és la clau del futur i estem donant un pas important per a Tarragona amb aquest nou centre”.

“Hem atès les necessitats de la indústria de l’envasament i estem entusiasmats amb la inauguració del nostre nou centre Pack Studios a Tarragona, que ajudarà als clients a fer realitat les seves idees i projectes d’envasament”, afirma Marco ten Bruggencate, EMEA Commercial Vice President de Dow Packaging & Speciality Plastics. “Aquest nou centre Pack Studios posa de manifest el nostre fort compromís amb el moviment de la indústria cap a una economia circular”.

Centre d’Innovació punter de films d’escala industrial i d’estabilitat de càrrega

Amb un clar enfocament en la innovació de films sostenibles, Pack Studios Tarragona ofereix una àmplia gama d’equips d’extrusió tant a escala de laboratori com industrial, de 5 a 9 capes per permetre la producció i l’avaluació de diferents films, des de l’embalatge industrial fins a l’envasament d’aliments amb barrera a l’oxigen per a la seva preservació. Com a part de l’enfocament de Dow per dissenyar envasos que poden ser reciclats, aquestes modernes instal·lacions ajuden els clients a avaluar el rendiment dels films d’envasament d’acord amb les normes de reciclabilitat, al mateix temps que permeten l’avaluació de la producció de films multicapa amb contingut reciclat.

Amb l’objectiu de traslladar les mercaderies d’una manera segura, el Load Stability Innovation Center (Centre d’Innovació d’Estabilitat de Càrrega) de Pack Studios Tarragona, promou el desenvolupament de noves i millors solucions de films industrials, dissenyats per augmentar la seguretat i reduir pèrdues i el cost durant el transport de mercaderies. Aquestes instal•lacions, estratègiques per a Dow a Europa, proporcionen un suport integral per a les proves amb films industrials per a l’assaig dinàmic del transport de mercaderies de manera segura i sostenible, gràcies a tecnologies d’avantguarda que posseeix el centre.

L’equip i les capacitats de Pack Studios Tarragona i l’àmplia xarxa de Pack Studios EMEA es complementen amb les relacions establertes des de fa molt de temps entre Dow i els principals fabricants de màquines d’envasament. Aquesta relació amplia la cobertura de suport per a assaigs de l’equip de Pack Studios i accelera el disseny, el rendiment i el temps de comercialització dels envasos.

Las capacitats d’innovació de Pack Studios Tarragona en matèria de films, s’integren en l’oferta de Pack Studios EMEA de Dow per a l’envasament d’aliments primaris i de productes especials, junt amb Pack Studios Itàlia i Suïssa que proporcionen proves de laminació de films i prototips d’envasos.

Proves remotes gràcies a Pack Studios Live!

Responent a les limitacions actuals dels viatges, Dow ofereix als clients l’oportunitat de provar les seves innovacions en Pack Studios Tarragona de manera remota. “A través de les capacitats de Pack Studios Live! hem eliminat la necessitat que els clients estiguin físicament presents per realitzar proves en les nostres línies d’assaig”, comenta Carolina Chirinos, Pack Studios Tarragona Lab Manager i coordinadora de Pack Studios Live!. “En lloc d’això, poden supervisar les proves de manera remota des de les seves empreses a través de la transmissió en directe a la pantalla del seu ordinador”.

Informació sobre Pack Studios

Pack Studios es troba en el centre d’una xarxa d’organismes clau en la cadena de valor de l’embalatge. Ens reunim en espais dissenyats a mida per imaginar i crear noves solucions, amb instal·lacions per conceptualitzar, desenvolupar i provar idees in situ en llocs d’arreu del món. La combinació del nostre abast global i l’experiència local ens permet accelerar la innovació en l’envasament sostenible i impulsar l’economia circular. www.dowpackstudios.com

Sobre Dow Packaging and Specialty Plastics

Packaging and Speciality Plastics (P&SP), una unitat de negoci de Dow, combina la seva capacitat d’I+D, l’impacte a nivell mundial, les extenses línies de productes i l’experiència en el sector, per oferir tecnologies d’alt rendiment per als mercats finals de l’envasament d’aliments, higiene personal, infraestructura, béns de consum i transport. P&SP és un dels majors productors mundials de resines de polietilè, polímers funcionals i adhesius, i gràcies a Pack Studios, és un líder innovador que col·labora durant la cadena de valor en el desenvolupament d’aplicacions sostenibles i en el disseny del cicle de vida de l’economia circular per als plàstics. www.dowpackaging.com

Sobre Dow

Dow combina la seva presència global, escala i integració d’actius, amb una innovació enfocada i posicions de negoci líders per assolir un creixement rendible. L’ambició de la Companyia és convertir-se en l’empresa de ciència dels materials més innovadora, centrada en el client, inclusiva i sostenible. La cartera de negocis de Dow referent a productes plàstics, indústria i infraestructura, revestiments i silicones, ofereix una àmplia gama de solucions diferenciades basades en la ciència per a clients en segments de mercat de creixement ràpid com embalatges, infraestructura i consum. Dow opera 109 centres de producció en 31 països i ocupa a unes 36.500 persones. El 2019, Dow va obtenir unes vendes d’aproximadament 43.000 milions de dòlars. Per a més informació, visiti www.dow.es o segueixi el compte de Twitter @DowIberica.