Dow completa la seva separació de DowDuPont

L'activitat indústrial ha permitit mantindre el nivell de PIB a Tarragona. CEDIDA

Es converteix en una companyia especialitzada i enfocada en la ciència dels materials.

Llança els seus productes a escala mundial i es posiciona com a líder en tres importants segments de mercat: Embalatge, Indústria i Infraestructura i Béns de consum

Comença a operar de manera regular avui sota la marca Dow

La fusió de Dow amb DuPont ha suposat canvis en la regió ibèrica. Amb la venda del negoci de Copolímers d’Etilè Àcid Acrílic (EAA) i Ionòmers, la planta de PRIMACOR™ va passar a formar part de l’empresa SK Global Chemicals. Així mateix, amb la transferència del negoci de Dow Water & Process Solutions a DuPont, el Centre Global de Tecnologia de l’Aigua localitzat a Tarragona passa a pertànyer a DuPont. D’aquesta manera, el Polígon Sud del Complex Industrial de Dow Tarragona a la Canonja, acull instal·lacions de dues noves empreses a més de Dow, convertint-se així en un Industrial Value Park (I-Value Park). El Polígon de Dow Nord, a La Pobla de Mafumet, roman integrat pel Cracker i la planta d’Octà.

“Avui és una data clau per a Dow a nivell global i també a la regió Ibèrica. Un pas més en la nostra sòlida i destacada posició en mercats fonamentals com el d’olefines, poliuretans i solucions industrials, amb centres de producció a Portugal i Espanya, i de recerca i d’atenció al client a Espanya”, destaca Jon Bilbao, director general de Dow per a Espanya i Portugal.

“Tarragona s’ha constituït com el centre estratègic clau per a tot el sud d’Europa, i té un major abast ara que el que havia tingut com a centre enfocat a la regió Ibèrica. Així, el Complex Industrial de Dow Tarragona passa a operar com un parc industrial d’empreses i com un Hub per al sud d’Europa, coordinant esforços, projectes i sinergies en països com Espanya, Portugal, Itàlia i Turquia”, afirma Jaume Sariol, director del complex industrial de Dow Tarragona i South Europe Hub Leader.

“Treballem de manera coordinada per continuar atraient inversions al nostre I-Value Park, considerant la seguretat com la màxima prioritat, i l’excel·lència operacional, el talent de la nostra plantilla, la innovació i la sostenibilitat com a pilars bàsics”, afegeix. “De fet, enguany ampliarem el nostre Centre Global d’Excel·lència en Films amb els trasllats del centre d’adhesius acrílics de Dow, abans ubicat a Valbonne (França) i del centre de copolímers d’etilè que pertanyia a DuPont a Suïssa”.

Procés de separació

Dow ha completat amb èxit (1 d’abril) el seu procés de separació de DowDuPont, convertint-se en una empresa independent més enfocada i especialitzada en la ciència dels materials. Dow es posiciona com a líder a escala global en tres importants segments de mercat: embalatge, indústria i infraestructura i béns de consum. Dow està ara encara millor preparada per impulsar el creixement dels seus beneficis i innovar per als seus clients, tot aprofitant tres components bàsics crítics -etilè, propilè i silicones- per impulsar un dels portafolis de productes químics més avançats del sector.

La distribució de les accions ordinàries de Dow s’ha vist completada després del tancament del mercat de valors d’ahir, rebent cada accionista registrat de DowDuPont una acció ordinària de Dow per cada tres accions ordinàries de DowDuPont que posseís al tancament de les operacions el 21 de març de 2019. Els accionistes de DowDuPont rebran diners  en lloc d’accions fraccionades de DowDuPont. Les accions ordinàries de Dow començaran a cotitzar a la Borsa de nova York (NYSE) sota el seu històric símbol “DOW” avui 2 d’abril de 2019, i seran incorporades a l’índex Dow Jones Industrial Average (DJIA).

“El dia d’avui marca l’inici d’un nou i emocionant capítol per a Dow”, ha afirmat Jim Fitterling, CEO de la Companyia. “Els canvis que hem realitzat a la cartera, l’estructura de costos i la mentalitat de Dow són significatius. La nova Dow és una empresa més especialitzada i enfocada, amb un pla d’acció ben definit per oferir, a llarg termini, creixement amb beneficis i creació de valor per a tots els grups d’interès. Els empleats de Dow estan alineats per aconseguir el nostre objectiu de convertir-nos en la companyia més innovadora, centrada en el client, inclusiva i sostenible en l’àrea de la ciència dels materials. Comptem amb totes les eines per innovar amb una major rapidesa, operar d’una manera més productiva i invertir amb una major prudència per crear valor, incrementar el rendiment i augmentar el valor per als accionistes”.

“Avui celebrem aquesta fita amb els nostres clients, comunitats, inversors i empleats”, ha declaratHoward Ungerleider, president i director financer. “Amb la nostra cartera concentrada, una estructura de costos racionalitzada, un enfocament disciplinat de l’assignació de capital i un marc de retorn de capital favorable per als accionistes, la nova Dow compta amb les capacitats i l’equip adequats per impulsar el millor rendiment operatiu i financer de la seva classe”.

La nova empresa serà designada sota la marca Dow, que reconeix el notable llegat al mateix temps que reflecteix l’evolució de tota l’empresa com a proveïdor de solucions per a la ciència dels materials. Dow està adoptant un nou posicionament de marca –“Seek Together”- que és una crida a l’acció, destacant el valor de la col·laboració per oferir innovació i solucions als nostres clients i cadenes de valor. Representa la manera en què Dow busca col·laborar amb tots els seus grups d’interès en el compliment de les seves ambicions. L’emblemàtic diamant de Dow, que ha estat el logotip de l’empresa durant més de 120 anys, no ha canviat i seguirà sent un element central de la marca Dow.

Sobre Dow a Espanya

Dow ha estat present a Espanya des del 1960. Avui dia, la companyia reuneix al voltant de 690 empleats en 4 ubicacions: Madrid, Tarragona, Tudela (Navarra) i Ribaforada (Navarra), servint als clients en el desenvolupament de resines de polietilè de baixa i alta densitat, en la recerca i desenvolupament de tecnologies per a films de plàstic o en la posada en marxa de sistemes de poliuretans, entre altres tecnologies i aplicacions. Dow opera 38 plantes de fabricació a 15 països d’Europa, Orient Mitjà, Àfrica i la Índia, i ha assolit unes vendes netes pro forma de 17.400 milions de dòlars l’any 2018. Més informació sobre Dow:www.investors.dow.com y www.dow.es

Sobre Dow al món

Dow (NYSE: DOW) combina una de les carteres tecnològiques més àmplies de la indústria amb la integració d’actius, la innovació especialitzada i l’escala global per assolir un creixement rendible i convertir-se en la companyia de ciència dels materials més innovadora, centrada en el client, inclusiva i sostenible. El portafolis de negocis de materials d’alt rendiment, productes industrials intermedis i de plàstics de Dow ofereix una àmplia gamma de productes i solucions diferenciats basats en la ciència per als nostres clients en segments de mercat, com embalatge, indústria i infraestructura i béns de consum. Dow opera globalment 113 plantes de producció a 31 països i ocupa aproximadament a 37.000 persones. Dow va generar unes vendes pro forma d’aproximadament 50.000 milions de dòlars l’any 2018. Les referències a Dow o a la Companyia signifiquen Dow Inc. i les seves subsidiàries. Per a més informació: www.dow.com o @DowNewsroom a Twitter.