Dow anuncia l’ampliació de capacitat de la seva planta de Tarragona

Àngels Chacón, Ester Baiget i María José Figueras han lliurat la 41a edició del guardó, en un acte amb la presència de més de 200 assistents. CEDIDA

Dow avança una inversió per l’ampliació de la seva planta de poliglicols de Tarragona com a resposta a la creixent demanda de mercat

La nova capacitat recolza el creixement global en els mercats industrial, d’infraestructura, i de llar i cura personal; s’espera que entri en funcionament l’any 2021

Andrea de las Heras és guardonada amb el Premi Dow 2019

Àngels Chacón, Ester Baiget i María José Figueras lliuren la 41a edició del guardó, en un acte amb la presència de més de 200 assistents

 

Dow (NYSE: DOW) ha anunciat avui els seus plans per ampliar la capacitat de la seva planta d’alcoxilació de producció de poliglicols en el Complex Industrial de Dow a Tarragona, de la qual se’n beneficiarà principalment la regió d’Europa, Orient Mitjà, Àfrica i la Índia, a més d’Àsia.

Aquesta inversió d’elevat retorn és part de l’estratègia del creixement del negoci de Dow Industrial Solutions i reforça l’expansió de capacitat d’alcoxilació anunciada anteriorment a la Costa del Golf dels EE. UU., amb l’objectiu de recolzar la creixent demanda i l’avanç de la posició de lideratge que Dow té en atractius segments de mercat que creixen per damunt del PIB com són els de llar i cura personal, industrial i d’infraestructura.

“La nova estructura de Dow, més centrada, àgil i orientada al mercat permet una col·laboració més estreta amb els clients i una resposta més ràpida a les oportunitats del mercat i a les seves necessitats de sostenibilitat”, ha afirmat Ester Baiget, Business President del negoci de Dow Industrial Solutions. “Aquesta nova capacitat optimitza la nostra infraestructura existent per facilitar el creixement dels nostres clients. És un testimoni autèntic de la nostra dedicació i passió per buscar solucions que puguin beneficiar als nostres clients, als nostres mercats i a les comunicats en les quals vivim i treballem”. Aprofitant les sinergies de la planta ja existent, Dow ha invertit en un nou reactor que permetrà augmentar la producció dels diferents graus de poliglicols, agents tensioactius especials i lubricants.

La versatilitat de la franquícia d’alcoxilació de Dow millora els components químics bàsics per, d’aquesta manera, produir ingredients segurs per a cosmètica, neteja domèstica i industrial, pintures i molts altres productes d’ús diari. Aquesta inversió addicional ampliarà la producció de Dow de lubricants d’elevada qualitat, antiescumejants, agents tensioactius especials i etoxilats.

Premi Dow

L’acte de lliurament del Premi Dow 2019 –que enguany celebra la seva 41a edició- ha tingut lloc  a les instal·lacions del Complex Industrial de Dow Tarragona, en un esdeveniment que ha reunit a més de 200 assistents.  L’acte ha servit per distingir Andrea de las Heras García com a guanyadora. Aquest reconeixement li permet accedir a una posició laboral com a enginyera de millores a la planta de polietilè de Dow Tarragona. De las Heras s’ha mostrat “molt agraïda amb Dow i amb la Universitat, i també als meus companys i companyes i professors”. A més, la guanyadora del 41è Premi Dow ha reconegut públicament “l’enorme suport de la meva família, sense la qual tot això no seria possible”.

En l’obertura de l’esdeveniment Jaume Sariol Martí, Director del Complex Industrial de Dow Tarragona i d’Operacions del sud d’Europa, ha destacat que “treballem i seguirem treballant junts, amb la mirada posada en el futur, amb molt compromís i sabent que només hi ha una manera de fer les coses: amb seguretat, flexibilitat i ganes de ser una part important de la nova Dow”. En aquesta línia, ha remarcat que “seguirem apostant per l’excel·lència operacional i per la innovació per integrar-nos en la indústria 4.0”.

A continuació, ha tingut lloc el lliurament de distincions als finalistes que han pogut assistir a l’acte (Albert Carbonell, Roger Castelló, Alba Rodríguez) i a la guanyadora de la 41a edició del Premi Dow, Andrea de las Heras García.

De las Heras ha recollit el seu guardó de mans d’Ester Baiget, presidenta del negoci de Dow Industrial Solutions; M. Àngels Chacón, consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya; i de la rectora de la URV, María José Figueras.  Seguidament, la guanyadora del 41è Premi Dow ha ofert una breu ponència en anglès que, sota el títol “Indústria 4.0”, ha resultat clarament expositiva dels mèrits que l’han portat a fer-se amb aquest prestigiós guardó.

En acabar la seva intervenció, ha recollit el testimoni Jon Bilbao, Director General de Dow per a Espanya i Portugal i Director Comercial de Distribució d’EMEAI per Industrial Solutions, qui s’ha adreçat als assistents amb un discurs en el qual ha posat l’accent en els quatre pilars de la nova Dow: la innovació, el client, la inclusió i la sostenibilitat per assolir l’ambició de “ser l’empresa de ciència dels materials més innovadora, centrada en el client, inclusiva i sostenible del món”.

Tot seguit, Ester Baiget ha impartit una ponència sota el títol “La nova Dow i el negoci de Dow Industrial Solutions”. Baiget ha ressaltat que el seu negoci, que produeix productes químics intermedis, genera més de 4 bilions de dòlars de facturació, amb solucions que permeten un menor consum de bateria alhora que millora l’experiència mòbil, fluids de transferència de calor per capturar l’energia solar, entre altres.

Durant el seu discurs, Ester Baiget ha anunciat els seus plans per ampliar la capacitat de la planta d’alcoxilació i ha tancat la seva ponència posant l’accent en “la necessitat de millorar les nostres polítiques en àmbits com l’energia i les infraestructures”. L’acte ha continuat amb la intervenció de Roc Muñoz, alcalde de la Canonja, el qual ha destacat que “cal desenvolupar les xarxes tancades, que són molt necessàries per a la indústria i també per a la societat”. En aquesta línia, ha afirmat que “el proper govern electe, sigui quin sigui el seu color polític, no hauria de renunciar a aquesta reivindicació de la indústria química”.

A continuació de les seves paraules ha intervingut María José Figueras, rectora de la URV, qui s’ha mostrat “orgullosa perquè estem donant resposta a les necessitats de formació de talent del sector, i avui en tenim aquí una excel·lent mostra amb la guanyadora i amb els finalistes del Premi Dow, així com amb Ester Baiget, que des de la URV ha assolit una posició molt destacada a nivell internacional”.

L’acte ha arribat al seu final amb el parlament de la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, M. Àngels Chacón, qui ha posat de manifest que “tenim el talent, tenim una excel·lent ciència del coneixement que hem sabut potenciar i també comptem amb una indústria potent disposada a invertir. Ara, per arrodonir el cercle, hem de treballar per reduir els costos energètics, a fi d’evitar perdre competitivitat”.

Creat l’any 1978, valora els mèrits acadèmics i humans, així com els projectes professionals i de recerca dels alumnes que acaben els estudis superiors d’Enginyeria Química de la URV. Des del 2013, la dotació del Premi Dow s’ha convertit en una oportunitat laboral real. En aquest sentit, el guanyador del Premi Dow rep una oferta laboral relacionada amb l’enginyeria química dintre del marc geogràfic de Dow EMEA (Europa, Orient Mitjà i Àfrica). A més, el guanyador o guanyadora del Premi Dow rep una placa commemorativa i, també, la dotació del Premi pot incloure una ajuda econòmica per al desplaçament i la instal·lació del premiat en la seva nova destinació laboral.

Sobre Dow

Dow (NYSE: DOW) combina una de les carteres tecnològiques més àmplies de la indústria amb la integració d’actius, la innovació especialitzada i l’escala global per assolir un creixement rendible i convertir-se en la companyia de ciència dels materials més innovadora, centrada en el client, inclusiva i sostenible. El portafolis de negocis de materials d’alt rendiment, productes industrials intermedis i de plàstics de Dow ofereix una àmplia gamma de productes i solucions diferenciats basats en la ciència per als nostres clients en segments de mercat, com embalatge, indústria i infraestructura i béns de consum. Dow opera globalment 113 plantes de producció a 31 països i ocupa aproximadament a 37.000 persones. Dow va generar unes vendes pro forma d’aproximadament 50.000 milions de dòlars l’any 2018. Les referències a Dow o a la Companyia signifiquen Dow Inc. i les seves subsidiàries. Per a més informació: www.dow.com o @DowNewsroom a Twitter.