Dos detinguts per robar gent gran fent-se passar per operadors de teleassistència

Haurien aconseguit més de 40.000 euros amb la venda de les joies robades a una vintena d’avis de més de 80 anys que estaven sols a casa

CCMA.- Presó preventiva per a dos homes acusats de robar una vintena d’avis, d’entre 80 i 90 anys, als quals sostreien diners i joies a casa seva. Els lladres entraven als domicilis dels avis d’avançada edat fent-se passar per operadors del servei de teleassistència per a gent gran.

Els detinguts van obtenir més de 40.000 euros només amb la venda de les joies robades als avis al mercat negre.

Segons han informat avui els Mossos, els detinguts són dos homes de 29 i 36 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Barcelona, que han ingressat en presó preventiva per ordre del titular del jutjat d’instrucció número 32 de Barcelona, acusats de vint delictes de furt i un robatori amb intimidació.

Els dos lladres es guanyaven la confiança de les víctimes, la majoria octogenaris que viuen sols, perquè els permetessin accedir als seus domicilis fent-se passar per operadors del servei de teleassistència. Una vegada dins dels pisos, aprofitaven una distracció dels avis, o els amenaçaven, per endur-se diners i joies.

Els Mossos d’Esquadra van obrir la investigació el 2 de juny, després que una àvia de 80 anys denunciés que havia estat assaltada al seu pis del carrer d’Aragó de Barcelona. La dona va denunciar a la policia que el dia del robatori va rebre una trucada del servei de teleassistència, amb l’excusa d’actualitzar les dades personals i que, al cap d’uns minuts, dos homes que es van identificar com a treballadors de l’empresa es van presentar al seu domicili i li van demanar permís per entrar. Una vegada dins de l’habitatge, els dos homes la van amenaçar amb un ganivet perquè els donés joies i diners. La dona els va donar 550 euros i diverses joies.

Després de setmanes d’investigació, els Mossos d’Esquadra van aconseguir identificar els dos autors d’aquest robatori i els van atribuir també una vintena de furts comesos amb el mateix mètode a Barcelona: 7 a l’Eixample, 10 a Sants i 2 a les Corts.

Per poder-los detenir, els Mossos van establir un dispositiu el 18 de juliol, que va permetre localitzar-los al carrer de Lleida de Barcelona. Acabaven de cometre un altre robatori al domicili d’una àvia de 90 anys, a qui havien robat 200 euros.

En el registre dels domicilis dels detinguts, es van intervenir documentació i joies de diferents víctimes.