Discussió al passadís del Senat entre el comitè de TV3 i Millo

Imatge general del ple del 27 d'octubre al Senat (Horitzontal)

El delegat del govern espanyol assenyala que l’objectiu de l’article és “garantir l’ordre constitucional”

ACN Madrid .- La repercussió de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució sobre els mitjans públics catalans també ha arribat als passadissos del Senat. El president del comitè professional de TV3, Lluís Caelles, acompanyat d’altres representants dels mitjans públics catalans, ha traslladat al delegat del govern espanyol a Catalunya Enric Millo la preocupació per com afectarà l’activació d’aquest article al seu dia a dia. En el marc d’una conversa informal als passadissos de la cambra alta, Caelles ha retret el perquè “intervenen” els mitjans públics, al que el delegat del govern espanyol ha respost que no s’ha de parlar d’intervenció ni de suspensió, i “s’ha d’usar bé el llenguatge”. Millo, que ha dit que desconeixia com s’articularia el que va proposar el govern espanyol, ha insistit diverses vegades en què l’objectiu de l’article 155 de la Constitució no són els mitjans sinó “garantir l’ordre constitucional”.
Al respecte el delegat del govern espanyol ha posat com exemple l’emissió de la campanya institucional de l’1-O, tot i que ha remarcat que els treballadors no són responsables.

Per la seva part, el president del comitè professional de TV3 ha demanat “què pintem aquí els mitjans públics?” i ha defensat que diversos informes avalen la veracitat, objectivitat i pluralitat dels mitjans públics catalans.

Els treballadors han recordat que han presentat al Senat un escrit a través del qual sol•liciten que no prosperi la proposta del govern espanyol d’intervenir els mitjans de comunicació públics en l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. La discussió ha captat l’atenció d’altres periodistes, amb desenes de persones al voltant de la conversa.