Dijous obre portes la III edició del Samà Slow Market

Una  quinzena de comerciants i artistes locals mostren els seus productes al jardí històric de Parc Samà en una experiència de ‘shopping’ sense estrès en plena natura

L’èxit de les dues edicions prèvies ha permès donar continuïtat al Samà Slow Market, que neix de la col·laboració entre els sectors comercial i turístic de Cambrils, estimulada per les àrees de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, inaugurarà aquesta nova edició el proper dijous 4 d’agost a las 10,30 hores

El III Samà Slow Market oferirà des del proper dijous fins el diumenge 7 d’agost quatre dies plens de esdeveniments per a tota la família, amb activitats específiques per als més petits (veure programa adjunt). Com en les anteriors edicions, la filosofia que inspira aquesta iniciativa consisteix en una proposta per passejar relaxadament entre arbres centenaris i animals exòtics, gaudir de la seducció de l’arquitectura modernista i aturar-se sense presses en una quinzena de parades d’artesania, flors, perfums, ceràmica, joieria, bijuteria, pintura, roba, alimentació… en una experiència de consum sostenible i sense estrès, en plena comunió amb la natura.

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, acompanyat per Teresa Recasens, presidenta de l’associació de comerciants Vilacentre, -en representació de tot el teixit comercial de Cambrils-, i Dánel Arzamendi, -coordinador de les activitats al jardí històric per delegació de DNA , l’empresa que el gestiona, inauguraran el III Samà Slow Market a les 10,30 hores.

Oliver Klein destaca la col·laboració entre el Parc Samà, els comerciants i l’Ajuntament per portar a terme aquesta iniciativa que combina compres, natura i activitats familiars. “Consolidar les relacions amb el Parc Samà ha estat un encert, com demostra aquesta tercera edició del Samà Slow Market, juntament amb el Christmas Market, i per això cada any apostem més per l’esdeveniment, que va incrementant en qualitat”, ha afirmat l’alcalde. “Ens interessa el Parc Samà com un atractiu pels nostres visitants, que complementa l’oferta de platges i restauració, i també ens interessa que les persones que visiten el Parc Samà coneguin els establiments locals i vinguin a descobrir Cambrils”, analitza Klein.

L’èxit de les edicions prèvies ha permès donar continuïtat al Samà Slow Market, que neix de la col·laboració entre els sectors comercial i turístic de Cambrils, estimulada pel Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament i el Patronat de Turisme. “Veiem de manera molt positiva aquesta mena d’estímuls, que arriben en un moment difícil perquè la gent està espantada per la recessió i controla la despesa”, reflexiona Teresa Recasens. “Aquesta idea es va consolidant a poc a poc, i només necessitem temps per anar creant un esdeveniment més ambiciós… És un entorn preciós, i aquest any hem tornat a pensar més en les famílies, amb activitats sobretot per a nens, com ara tallers, màgia , contacontes… excepte el diumenge que és més obert, la nostra idea seria també anar pensant en alguna cosa per als adults, amb més il·luminació i amb el parc obert a la nit”, exposa.

Com a novetat d’enguany, l’horari de l’esdeveniment serà ininterromput de 10 del matí a 9 de la nit durant els quatre dies. Els tiquets es poden adquirir a http://www.parcsama.cat. Cal recordar que les persones empadronades a Cambrils tenen un 50% de descompte en l’entrada.

Programa d’activitats: música, modernisme, contes, màgia i vermut

L’oferta comercial es complementa amb un programa d’activitats familiars que combina natura, música, contes, modernisme i màgia, a més d’un servei de bar i restaurant.

Del dijous al diumenge d’11 a 13:30 hores s’han programat diversos tallers infantils dinamitzats per Núria Capella a la zona del pi negre.

El dijous 4 i el dissabte 6 a les 19 hores el mag Santos actuarà pels més petits a l’esplanada dels cedres.

El divendres 5 a les 18h, a les 19h i ales 20h hi haurà conta-contes a càrrec de Camaleons Kids sobre la història d’aquest jardí modernista i romàntic de 14 hectàrees creat el 1881 on hi habiten més de 1.500 espècies de flora i fauna.

El dissabte 6 a les 18h hi haurà música adreçada als nens i nenes i el diumenge a les 19h la programació acabarà amb una actuació especial de PD Patu.

Ruta d’estiu del trenet turístic

Durant l’estiu el trenet turístic ofereix una ruta fins al Parc Samà els divendres al matí. El trenet d’anada surt a les 10:30 des de l’Oficina de Turisme i el de tornada surt a les 13 hores des del Parc Samà. Per pujar al trenet és imprescindible la reserva prèvia a l’Oficina de Turisme (pagament amb targeta de crèdit). El preu (que inclou trenet i entrada al parc) és de 4 euros pels nens i nenes de 4 a 6 anys, 10 euros per infants i joves de 7 a 16 anys, 12 euros per persones de 17 a 64 anys i 10 euros per jubilats. L’accés és gratuït pels nens i nenes de 0 a 3 anys.