Deu joves combinen formació i treball en agricultura ecològica gràcies a la Casa d’Oficis

Quatre entitats socials del territori repartiran els productes recollits entre els seus beneficiaris

Deu joves han començat aquest mes de juliol la formació pràctica en agricultura ecològica, en el marc de la Casa d’Oficis que l’Ajuntament de Tarragona està desenvolupant aquest 2017.

Es tracta del segon any consecutiu que es duu a terme aquesta iniciativa, que va començar el passat 1 de febrer. De febrer a juny, durant la primera fase de la Casa d’Oficis, els joves han rebut formació teòrica-pràctica, mentre que des d’aquesta setmana i fins a finals d’any els participants es troben immersos en la segona fase, que ja desenvolupen amb un contracte de formació i aprenentatge. Tota la formació i treballs pràctics tenen lloc al Viver municipal del Riu, a la riba del Francolí.

En aquestes sessions pràctiques es treballen qüestions com la plantació d’hortalisses, la instal•lació d’un sistema de reg automatitzat, el conreu de productes ecològics, la lluita contra les plagues o la familiarització amb un hivernacle, entre d’altres.

Tot el producte que es culli des d’ara fins a finals d’any es destinarà a quatre entitats socials: Càritas Interparroquial de Tarragona, Creu Roja, Formació i Treball i Joventut i Vida. Aquesta setmana s’ha signat el conveni de col·laboració amb les entitats, que també preveu que els participants de la Casa d’Oficis faran tasques de voluntariat.

Els deu participants del programa tenen entre 18 i 25 anys i per accedir a la Casa d’Oficis no es requeria cap tipus de formació prèvia.

La Casa d’Oficis d’Emprenedoria en Agricultura Ecològica està organitzada per l’Ajuntament de Tarragona, a través de Tarragona Impulsa, i compta amb la subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu.