Detenen els pares d’un nadó ingressat amb hemorràgia cerebral

Pla general de la façana de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona el 20 de gener de 2016. (Horitzontal)

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir a una jove parella de 21 i 22 anys, veïns de la localitat de Montblanc -al nord-oest de la província de Tarragona- i de nacionalitat espanyola, pels presumptes delictes de lesions i violència física habitual en l’àmbit de la llar després de l’ingrés del seu fill, un nadó de tot just un mes, a la Unitat de Cures Intensives de l’hospital Joan XXIII de Tarragona amb una hemorràgia cerebral. El nen, que va arribar amb taques i marques en el cos, porta dos dies al centre sanitari en estat greu, segons confirmen fonts hospitalàries.

El Joan XXII va activar el protocol marcat en aquest tipus de casos i va posar l’ingrés en coneixement de la policia de la Generalitat, que segueix investigant el que ha passat amb el petit, i de la Direcció General d’Atenció a la Infància ia l’Adolescència (DGAIA) , que en la tarda d’ahir va decidir assumir la seva tutela. Tal com fixa l’esmentat protocol d’actuació, el Departament d’Afers Socials de la Generalitat ha iniciat els tràmits per a personar-se com a acusació particular en la previsible causa judicial en defensa dels drets de l’infant.

Fonts lligades a la família han desmentit davant diversos mitjans de comunicació que hagi existit cap tipus maltractament i revelen que els pares, que van acudir al pediatre del Pius Hospital de Valls per un brot de fongs a la boca -també font de les marques en el seu cos , segons el seu versió- abans de ser derivats a l’Joan XXIII, estan molt afectats. No obstant això, encara que els òrgans del nadó funcionen perfectament, els metges intenten controlar altres lesions internes incompatibles amb aquestes malalties el pronòstic és reservat.

La Direcció General d’Atenció a la Infància va desplaçar un equip de valoració a Tarragona a la tarda de dimecres, que ja no ha deixat els progenitors a soles amb la criatura, per obrir una investigació paral·lela a la dels Mossos. En les pròximes hores, una vegada que el nadó s’estabilitzi, estan previstes noves proves diagnòstiques per intentar avaluar l’origen i l’abast d’aquestes lesions.