Detenen 16 treballadores sexuals per fer càrrecs fraudulents a les targetes de clients aprofitant que estaven ebris

Nou homes han denunciat ser víctimes d’estafa, que puja a 40.000 euros

Redacció.- Els Mossos d’Esquadra han detingut 16 treballadores sexuals implicades en estafes a clients de tres clubs de Barcelona. Les detencions culminen una investigació iniciada el 2015, quan diversos clients dels locals van començar relatar els fets. Segons han informat els Mossos a partir del relat de 9 homes les treballadores s’aprofitaven de l’estat d’embriaguesa dels clients per fer uns càrrecs a les targetes de consumicions inexistents. L’anàlisi posterior dels tiquets de les consumicions va permetre demostrar que estaven manipulats. L’import de l’estafa ascendeix a uns 40.000 euros. A banda de les 16 treballadores sexuals els Mossos també han denunciat l’administradora dels locals pels delictes d’estafa i falsificació documental i han detingut 7 treballadors, entre els quals hi ha un cambrer i les encarregades del local.
Les treballadores sexuals detingudes s’aprofitaven de l’estat d’embriaguesa dels clients per fer uns càrrecs en les seves targetes bancàries en concepte de consumicions que no arribaven a prendre o posant un “0” en l’import a l’hora de realitzar el pagament en el datàfon. Aquest fet suposava que el client acabava pagant 10 vegades més de l’import real.

L’home convidava voluntàriament noies del club i, a l’hora de cobrar la consumició, l’encarregada de fer el cobrament amb el datàfon posava un “0” de més a la màquina. Paral·lelament, la víctima també signava un comprovant amb l’import correcte i posteriorment afegien el “0” de més perquè en quedés constància.

En la majoria dels casos les víctimes eren turistes o mantenien una relació sentimental estable per la qual cosa ha costat molt que denunciessin els fets als mossos per por a tenir problemes amb la seva parella. Fins ara 9 homes han denunciat l’estafa.

L’estudi i anàlisi dels tiquets recollits que havien signat els denunciants va permetre concloure a la policia que aquests documents havien estat manipulats. En gairebé tots els casos es van detectar alteracions en els imports cobrats als quals s’hi havia afegit un “0” de més.

Segons els Mossos, la investigació s’ha allargat durant mesos perquè els responsables del local han posat impediments per aportar les filiacions de les noies que estaven amb els clients en el moment de les denúncies així com de les treballadores que cobraven amb el datàfon. Així mateix, en un principi tampoc van aportar imatges per poder esclarir els fets. Finalment, a partir d’una sanció administrativa per no col·laborar amb la policia en un altre cas, l’empresa va aportar imatges dels últims casos i filiacions de les persones implicades.

Finalment la investigació ha culminat amb un balanç de 23 persones detingudes, de les quals 7 eren treballadors del local (6 dones i 1 home) i 16 eren treballadores sexuals. També s’ha denunciat l’administradora del local com autora de 7 delictes d’estafa, 1 delicte d’estafa lleu i 7 delictes de falsificació documental. Els investigadors no descarten que noves víctimes denunciïn haver estat víctimes també d’aquest tipus d’estafa.