Categories: Noticies d'Economia

Els desnonaments disminueixen un 6% a Catalunya durant el primer semestre de l’any

Entre el gener i el juny 7.353 famílies i particulars han perdut l’habitatge, més de la meitat per no poder pagar-ne el lloguer

Redacció.- Els desnonaments han disminuït un 6% a Catalunya durant el primer semestre de l’any, segons recullen les dades del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). Tot i el descens, en els primers sis mesos del 2017 van ser 7.353 les famílies i particulars que van perdre el seu habitatge. Del gener al juny del 2016 van ser-ne 7.829. En aquest primer semestre, la majoria de desnonaments, un 64% -en concret, 4.764- van ser com a conseqüència de la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU), és a dir per impagament del lloguer. Els desnonaments per execucions hipotecàries, per l’impagament de les mensualitats del crèdit bancari -que en la majoria de casos comporten un deute de per vida- van ser 2.157, és a dir, el 29%. La resta -432- van ser per altres motius. Tot i la disminució respecte l’any anterior, Catalunya és l’autonomia que ha registrat més desnonaments de tot l’Estat durant aquest semestre.
Pel que fa a les dades trimestrals, d’abril a juny de 2017, els desnonaments van caure un 12,5% a Catalunya amb 3.625 enfront els 4.125 del mateix període de l’any anterior –és a dir, 500 menys-. Mentre que durant el primer trimestre, de gener a març de 2017, la tendència va ser la contrària: es va produir un increment del 0,6%, amb 24 desnonaments més.

En global, durant el primer semestre de l’any, la demarcació amb més famílies i particulars desnonats va ser Barcelona -amb 4.982- seguida de Girona –amb 1.096-, Tarragona –amb 845- i Lleida –amb 430-.

D’altra banda, les execucions hipotecàries iniciades als jutjats durant el primer semestre de 2017 han disminuït un 54% respecte l’any anterior. En total, se n’han iniciat 2.798 mentre que entre gener i juny de 2016 se’n van registrar 6.125. També s’han presentat 568 concursos de creditors als jutjats mercantils, gairebé els mateixos que l’any anterior quan se’n van presentar 562.

Redacció

Share
Published by
Redacció
Tags: desnonaments

Recent Posts

Empresaris de Tarragona Destaca la Importància de la Formació d’un Govern Ràpid per Impulsar els Motors Econòmics Regionals

Amb les recents eleccions catalanes del 12 de maig i les pròximes eleccions europees del…

4 dies ago

Participació Activa d’EdT en les Eleccions Catalanes amb 82 Propostes Econòmiques per Tarragona

A l'aproximació de les eleccions a Catalunya, l'associació Empresaris de Tarragona ha estat particularment activa,…

4 dies ago

La CEPTA, en perill de liquidació

La patronal tarragonina té un deute acumulat de 583.000 euros. El principal deute es va…

2 setmanes ago

En el nostre imaginari: La Transformació de Tarragona en una Ciutat Verda

Com organització empresarial tenim un conjunt de dures i obligacions amb la societat que ens…

2 setmanes ago

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

3 setmanes ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

3 setmanes ago