Desmantellen a Granollers i Cornellà dos tallers on es fabricaven articles falsificats i detenen deu persones

Imatge d'agents de la policia espanyola en un dels escorcolls duts a terme. Imatge del 9 d'agost de 2017. (Horitzontal)

La policia espanyola ha intervingut 6.600 peces tèxtils, de calçat i viatge que es comercialitzaven per internet i amb ajuda de venedors ambulants

ACN Barcelona .- La policia espanyola han desmantellat a Granollers (Vallès Oriental) i Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat) dos tallers dedicats a l’elaboració, distribució i venda de productes falsificats de reconegudes marques internacionals. El primer d’ells era un pis-taller on s’inserien els logos comercials a peces i articles en blanc, sent el seu destí final el proveïment a venedors ambulants de nombroses poblacions turístiques. A Cornellà, un pare i el seu fill estampaven fraudulentament els logotips de prestigi a samarretes i diversos articles que posteriorment comercialitzaven a través d’una pàgina web. En els registres practicats es van intervenir 6.600 articles tèxtils, de calçat i viatge entre d’altres. Fruit d’aquesta operació es van detenir deu persones per delictes continuats contra la propietat industrial.

L’operació policial es va iniciar en rebre informacions relatives a persones d’origen senegalès que estarien subministrant articles falsificats de reconegudes marques internacionals a venedors ambulants que operaven en nombroses localitats turístiques de la costa catalana.

Les gestions dutes a terme pels investigadors van permetre localitzar un individu que, desplaçant-se en una furgoneta i de forma concertada, distribuïa la mercaderia fraudulenta entre els venedors.

Conseqüència d’això es va poder esbrinar que es tractava d’un grup de vuit persones que disposaven com d’un pis-taller a Granollers, on manufacturaven les peces que rebien i els hi inserien els logos de forma fraudulenta. Posteriorment, la mercaderia era traslladada a un altre domicili de la mateixa població abans de ser subministrada als venedors.

En els dos registres practicats s’han intervingut 4.700 peces de vestir i calçat esportiu, principalment, així com vinils, centenars d’etiquetes i una planxa per adherir les mateixes als productes en blanc.

Comercialitzaven els productes a través d’Internet

L’altra operació portada a terme a Cornellà de Llobregat i que ha permès detenir dues persones, va iniciar-se a partir de diverses denúncies procedents d’empreses internacionals que alertaven de la comercialització d’articles falsificats amb les seves marques a través d’una pàgina web.

Els investigadors van poder ubicar i identificar el responsable de la pàgina web a Cornellà. Aquest, juntament amb el seu pare, disposava d’un local-taller dotat de tota la maquinària necessària per a la fabricació, manufactura i enviament mitjançant empreses de paqueteria del material fraudulent.

En el corresponent registre practicat al taller es van intervenir una planxa de transferència tèrmica, una talladora làser, 1.900 articles -samarretes esportives i logotips-, un ordinador proveït dels programes informàtics necessaris i abundant documentació relacionada amb les activitats il·lícites.

Els detinguts, a qui se’ls imputen delictes continuats contra la propietat industrial, van ser posats a disposició de l’autoritat judicial corresponent, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs a l’espera de judici.

Les operacions han estat desenvolupades de forma conjunta per agents de la Secció d’Investigacions Tecnològiques de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Barcelona, de la Comissaria Territorial de Cornellà de Llobregat i de la Secció de Delictes contra la Propietat Industrial de la UCDEV – Comissaria General de Policia Judicial, amb la col·laboració de les policies locals de Cornellà i de Granollers.