Desmantellen dues plantacions clandestines de marihuana a Tarragona

S’ha detingut sis persones a les quals s’acusa de dedicar-se a la producció i venda de productes derivats del cànnabis

ACN Tarragona .- Agents de la Guàrdia Civil i de la Guàrdia Urbana de Tarragona han desmantellat dues plantacions de marihuana amagades a l’interior de dos habitatges. S’ha detingut sis persones de nacionalitat espanyola per la presumpta implicació en delictes de cultiu i elaboració de drogues, narcotràfic, pertinença a organització criminal, robatori i frau d’electricitat. També s’han fet dos registres a Bonavista i Camp Clar on s’han comissat 250 plantes de marihuana i eines per a l’elaboració, manipulació i venda del producte. La investigació va arrencar a finals de març quan la Guàrdia Civil va detectar a les Borges del Camp (Baix Camp) un vehicle amb 330 plantes de marihuana a dins. Aquest fil va dur els agents fins a les detencions d’ara.
Després de diverses setmanes d’investigació, Guàrdia Civil i Guàrdia Urbana de Tarragona van poder determinar que aquelles plantes del vehicle no eren un fet casual, sinó que formaven part de l’entramat d’una organització criminal establerta a Tarragona i dedicada al cultiu, l’elaboració i distribució de derivats del cànnabis.

Per tot plegat, aquest dimecres al matí agents dels dos cossos van registrar dos domicilis tarragonins. Els dos s’utilitzaven com a habitatge però tenien un espai amagat on hi havia les plantacions, amb tots els elements per a la producció de cànnabis de manera industrial, amb làmpades, transformadors, filtres, ventiladors i extractors. La companyia elèctrica afectada per la presumpta estafa en el fluid elèctric calcula que el consum no pagat ascendeix als 20.000 euros.

Els detinguts, cinc homes i una dona de nacionalitat espanyola, van prestar declaració en dependències policials i van ser posats a disposició del jutjat d’instrucció número 3 de Reus.