Desastre total per al CF Reus

Partit CF Reus Deportiu-Mallorca. CEDIDA

La Federació espanyola de futbol (RFEF) ha dictaminat que el primer conjunt roig-i-negre haurà de competir a la Tercera divisió, fet que envia el ‘B’ a la Primera catalana

La decisió està relacionada amb els avals que l’entitat del Baix Camp havia de subscriure amb l’ens, sense haver complert els requisits ni els terminis fixats 

La Federació Espanyola ha decidit eliminar el CF Reus de la Segona B a causa de que no disposa dels diners per completar la llicència de 400.000 euros que exigeix l’ens i dels diners per saldar els deutes que té pendents amb jugadors i tècnics de la passada temporada. El Reus ha d’abonar tot el que deu als futbolistes professionals que tenia en plantilla la temporada passada abans del 30 de juliol. De la mateixa manera per fitxar un entrenador de liquidar al de la temporada passada abans, en aquest cas Xavi Bartolo, i encara no ho ha fet. El descens a Tercera Divisió completa la fase de descens administratiu per deutes.

Segons la RFEF, s’ha advertit en diverses ocasions al CF Reus sobre l’exigència de dipositar un aval de 400.000 euros per cobrir certes despeses. Va ser el dia 10 quan la federació va rebre un escrit de l’administrador concursal, David López, en què va sol·licitar la paralització de l’exigència per set dies i va oferir una caució de 150.000 euros. Vençut el termini, però, “no s’ha complert l’exigit”, és a dir, que l’aval no ha estat dipositat.

La RFEF ha optat que el CF Reus no sigui admès a la categoria de bronze estatal per a la campanya 2019/2020, tot havent de competir, en conseqüència, al grup 5 de la Tercera Divisió. Per tant, el CF Reus B Cambrils es veu afectat per la mesura, ja que es veu obligat a iniciar la temporada que ve des de la Primera catalana, tot i haver-se guanyat la permanència a la gespa.

La Federació catalana es pronuncia

La Federació catalana de futbol (FCF) s’ha pronunciat sobre la decisió de la RFEF. D’aquesta manera, s’ha subratllat que ara per ara no és en disposició d’establir “quins seran els seus efectes sobre el grup 5 de la Tercera divisió, així com en les categories territorials del futbol català”, fins que l’ens estatal determini com quedarà coberta la vacant generada pel CF Reus a la Segona B.

La FCF havia fet públic, el passat dimarts, el calendari de Tercera, amb la inclusió del CF Reus B Cambrils.