Categories: Noticies de Catalunya

Una Declaració institucional impulsa la coordinació territorial per l’ocupació i el desenvolupament econòmic

Aquest dijous, 6 de juliol, a les 9:00h tindrà lloc, al Convent de les Arts d’Alcover, la jornada Bones pràctiques de concertació i estratègies territorials d’ocupació i desenvolupament local.

Té el doble objectiu de presentar, per una banda, la voluntat d’impulsar iniciatives de desenvolupament econòmic i social intel·ligents, i per l’altra, de donar suport al desplegament de la Llei 13/2015 d’ordenació del sistema d’ocupació i del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.

El regidor de Medi Ambient i Ocupació, Daniel Rubio, manifesta que l’acte és el punt de partida per iniciar un treball conjunt i coordinat d’agents público -privats implicats amb el desenvolupament del territori.

La sessió, que serà inaugurada per l’alcalde d’Alcover, Robert Figueras, i presentada per Mercè Garau, directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, s’estructurarà en dues parts. Al matí s’oferiran exposicions sobre concertació local des d’una perspectiva de responsabilitat i voluntat polítiques, com la la Mancomunitat MIDIT, i de la Conca del Ripoll – Riera de Caldes. Mentre que a la tarda s’oferirà una perspectiva més tècnica, i s’explicaran les experiències de Manlleu, la Garrotxa i Barcelona. Les cinc experiències que es presentaran representen diferents models i processos molts específics i diversos.

Al migdia, tindrà lloc la signatura institucional, per part dels alcaldes de Tarragona, Valls, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i Reus, i per part del president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, de la declaració d’intencions i compromís prioritari de desplegar estratègies d’ocupació i desenvolupament efectives als territoris del Camp de Tarragona. El secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta acompanyarà aquesta signatura.

Les intervencions del cap del Servei de Desenvolupament Econòmic Local del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, Mateo Hernando, i del consultor en desenvolupament local i governança, Santi López-Villa, aportaran el discurs tècnic i expert.

L’esdeveniment és organitzat conjuntament per Idetsa, VallsGenera, Tarragona Impulsa, ConcaActiva i Mas Carandell; i compta amb la col·laboració de l’ajuntament d’Alcover i el Grup Intermunicipal de la Catalunya Sud, format per un equip tècnic d’agents públics i privats del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre que fomenten de forma col·laborativa l’ocupació, la formació i el desenvolupament local.

L’origen de la jornada neix de la voluntat de les Administracions per promoure la concertació local en l’àmbit de l’ocupació, i dissenyar estratègies als territoris per potenciar el desenvolupament econòmic i no perdre oportunitats. Les entitats promotores d’aquesta jornada treballen per desplegar planificacions estratègiques a partir del treball en xarxa i la cooperació entre agents socioeconòmics públics i privats. Per això, els darrers anys, a cada municipi o comarca s’han dut a terme accions per desplegar els plans estratègics propis i impulsar grup intermunicipals de professionals tècnics, agents socials i docents per iniciar un treball comú de detecció i planificació de prioritats. El primer esglaó és conèixer millor com treballar la concertació i fer-ho a partir de bones pràctiques i experiències que es desenvolupen a Catalunya

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

2 dies ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

2 dies ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

3 setmanes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

3 setmanes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago

Finalistes del I Premi de Periodisme Salut i Drets Socials

Un total de 31 treballs periodístics sobre temes de salut i drets socials (dependència,  serveis…

1 mes ago