‘Cyrano’, d’Edmond Rostand, al Teatre Tarragona el 4 de Maig

Mosqueters i mosqueteres amb un objectiu comú: fer d’aquest clàssic popular, un clàssic contemporani

Cyrano de Bergerac és una obra teatral escrita per Edmond Rostand i estrenada el 27 de desembre de 1897. Una comèdia heroica en cinc actes i en vers, que en la seva època va ser l’obra més popular del teatre francès, basada en la vida del dramaturg i poeta francès Cyrano de Bergerac. Els crítics la consideren una obra mestra i l’èxit més notable del teatre popular. Ara, torna a arribar als escenaris del teatre català, en una adaptació de Pau Miró per a cinc actors encapçalats per Lluís Homar.

Després de l’experiència de Terra Baixa i Lluís Homar, aquesta vegada seran cinc actors damunt l’escenari, però els objectius són els mateixos:tractar un clàssic popular com una matèria sensible. Sense escatimar ni un bri de la càrrega psicològica dels personatges, ni descuidar la lleugeresa i la vivacitat amb la que Rostand ens relata aquest conte d’espases i versos.

La crítica: “La grandesa del personatge de CYRANO es multiplica amb la interpretació de LLUÍS HOMAR; un duet INMENS. Cyrano… una nit per enamorar-se de les paraules”. Laia Ruiz, Espectáculos BCN