C’s preguntarà al Congrés sobre l’adjudicació d’un contracte dels Jocs Mediterranis

El secretari general de C's i diputat al Parlament, Matías Alonso; la líder de C's a Catalunya, Inés Arrimadas, i el candidat per Tarragona, Sergio del Campo, en un acte de campanya al Balcó del Mediterrani el 12 de juny del 2016. (horitzontal)

Registren una bateria de qüestions sobre la concessió a una empresa creada de nou que no oferia el millor preu

Redacció.- Ciutadans ha registrat aquest divendres al Congrés dels Diputats una bateria de preguntes sobre l’adjudicació d’un contracte per l’organització dels Jocs Mediterranis que s’han de celebrar a Tarragona l’any vinent. Al text, el diputat de C’s per Tarragona, Sergio del Campo, fa referència a unes informacions publicades en premsa que alerten de “possibles irregularitats” en l’adjudicació d’un contracte per 1,29 milions d’euros a una empresa amb només dos mesos de vida, que va ser creada un mes després de l’obertura del concurs, Bornan. El diputat qüestiona quins elements concrets s’han valorat de l’empresa per concedir-li el contracte en detriment de les altres tres candidates, per què se li va atorgar la concessió si el preu i l’experiència eren pitjors que les altres empreses presentades i també sobre el control del govern espanyol, el COE i el Consell Superior d’Esports per controlar el moviment de fons per part de la Fundació Tarragona, organitzadora dels Jocs. Ciutadans assenyala que “les alarmes apareixen” quan aquesta nova empresa obté el contracte perquè tot plegat “xoca” contra les característiques que més puntuen en les condicions, com l’experiència prèvia en esdeveniments similars. A més, afirmen, l’adjudicatària tampoc hauria presentat l’oferta més baixa.
El govern del PSC a Tarragona va assegurar dijous que una de les empreses que no va guanyar el concurs va presentar un recurs, però va defensar “el procediment” seguit i el regidor comissionat dels Jocs, Javier Villamayor, va apuntar que tot plegat es deu a “les rivalitats” entre les empreses del sector.